Landelijk erkende oranje strik ook toegekend in Stichtse Vecht

(bericht van de gemeente)

De voorbereidingen rond de kroning van de Prins van Oranje zijn in volle gang. Vele Oranjeverenigingen en -comités, organisaties en inwoners zijn in de weer om van 30 april een onvergetelijke dag te maken. Burgemeester Mirjam van ’t Veld wil de vijf meest originele en bijzondere initiatieven die in Stichtse Vecht worden georganiseerd belonen met het toekennen van een oranje strik. Deze strik, beschikbaar gesteld door het Nationaal Comité Inhuldiging (NCI), geldt als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die overal in het land worden voorbereid, en voor mensen en organisaties die het NCI daarbij ondersteunen.

Om in aanmerking te komen voor een oranje strik moet de activiteit origineel, positief en authentiek zijn. Verder wordt gekeken of de activiteit voor een groot publiek is en past bij het thema ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning. Alle activiteiten met een oranje strik verbinden de inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden straks op 30 april.

Het NCI zal zelf landelijke initiatieven met een oranje strik belonen, maar ook op lokaal niveau worden ze uitgedeeld. Burgemeester Mirjam van ’t Veld zal in de aanloop naar 30 april in totaal vijf oranje strikken toekennen. Wanneer een activiteit de oranje strik krijgt toegekend, mag het logo van de oranje strik worden gebruikt als er publiciteit wordt gezocht. De organisatie ontvangt ook een officiële oorkonde. De initiatieven die beloond worden met een oranje strik worden daarnaast vermeld op de website http://www.mijndroomvooronsland.nl.

Initiatief aanmelden?
Organiseert u een activiteit die wellicht voor een eervolle oranje strik in aanmerking komt? Laat het ons zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor 12 april 2013 weten. Stuur uw initiatieven per e-mail naar communicatie@stichtsevecht.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Dit bericht werd geplaatst in Van alles. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s