Doe mee aan Waaks en maak uw buurt veiliger

(Bericht van de gemeente)

Gemeente en politie vragen hondenbezitterss mee uit te kijken naar verdachte situaties.
Als u uw hond uitlaat, bent u vaak ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat nog even buiten. U kent de buurt waar u uw hond uitlaat goed. Als er tijdens uw dagelijkse uitlaatronde een verdachte situatie is, voelt u ‘hier klopt iets niet’. De gemeente en de politie vragen u in zo’n geval om de politie te bellen. Zo helpt u uw buurt veiliger te maken.

Door direct de politie te bellen bij een verdachte situatie en bijvoorbeeld het signalement of kenteken door te geven wordt de pakkans groter. De politie koppelt altijd terug wat er met uw melding is gedaan.

Het project Waaks loopt al in diverse gemeenten zoals Utrecht en Zeist. Ook in Stichtse Vecht start het project Waaks binnenkort. Wilt u ook deelnemen aan Waaks, stuur dan een email met uw naam en adresgegevens naar samenwerkenaanveiligheid@stichtsevecht.nl onder vermelding van: Aanmelding Waaks.  U kunt ook bellen met de gemeente Stichtse Vecht: (0346) 25 40 00. Na uw aanmelding ontvangt u informatie over het project. Op 16 mei a.s. organiseert de gemeente en de politie een startbijeenkomst voor hondenbezitters die mee willen doen aan Waaks. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u van de politie onder meer uitleg over hoe u een verdachte situatie eerder herkent en hoe u signalementen zo goed mogelijk kunt omschrijven en onthouden.

Dit bericht werd geplaatst in Van alles en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s