Bestemmingsplan Herenweg – Gageldijk e.o.

Dinsdag 25 juni heeft de gemeenteraad van de gemeente Stichtse Vecht het bestemmingplan voor de Herenweg – Gageldijk e.o. vastgesteld.

vechtstroomOndanks een langdurig voortraject waar bewoners en bedrijven actief bij waren betrokken, heeft de gemeenteraad op het laatste moment op eigen initiatief toch de vorige week voorgestelde koerswijziging (bedrijfsuitbreiding binnen bestemmingsvlak van max 20% mogelijk) doorgedrukt. Daarnaast heeft de raad de wethouder verzocht naar de provincie te gaan om ook uitbreiding van bedrijfsbebouwing buiten de bestemmingsvlakken mogelijk te maken.

De inspraak van de bewoners ten spijt, helaas bleek slechts een kleine minderheid van de raad over enige realiteitszin te beschikken m.b.t. de ruimtelijke ontwikkelingen (en leegstand van bedrijfspanden) in Nederland. Ook de uitkomsten van de onder de bewoners gehouden enquête over de toekomst van het gebied kon het merendeel van de raad niet tot andere gedachten brengen. De klankbordgroep en de bewoners kregen daarbij nog een extra uitsmijter mee van de VVD toen de heer Westra fijntjes opmerkte dat “….met enquêteresultaten gemakkelijk gegoogeld kan worden….”. Wij moesten gelijk denken aan de waard en zijn gasten… Het op 26 maart jl vastgestelde participatiebeleid van de gemeente (door alle partijen onderschreven) komt daarmee wel in een heel ander daglicht te staan.

Een slag verloren, maar we gaan verder. Volgende halte is de provincie Utrecht om in ieder geval het tweede deel van de raadsopdracht (bebouwing buiten de bestemmingsvlakken) tegen te houden. Wordt vervolgd.

Dit bericht werd geplaatst in Bestemmingsplan. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s