Terugblik Ultrasonic

Het dance-evenement Ultrasonic is dit jaar zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Tijdens het evenement heeft de bewonersvereniging wel verschillende meldingen binnengekregen van geluidsoverlast. De gemeente zorgt er met metingen voor dat het geluid binnen de normen van de vergunning blijft, maar dat de muziek desondanks erg hard staat en een flinke basdreun heeft, hoort er volgens de gemeente nu eenmaal bij…

De meningen van de bewoners over het evenement lopen uiteen. Een meerderheid van de bewoners ergert zich aan de harde muziek in het natuurgebied en zorgt ervoor dat ze tijdens het festival niet thuis is. Anderen maken gebruik van de kaarten die de organisatie aan de omwonenden verstrekt en feesten mee. De ervaring leert dat ook de windrichting en -kracht een belangrijke rol spelen in de overlast die bewoners hebben. Een bewoner heeft bij wijze van ludiek protest de gemeente gevraagd om restitutie van 1/365e deel van de OZB vanwege de verstoring van het woongenot.

Dit jaar hebben verschillende bewoners van de Herenweg en Gageldijk aangegeven dat het verkeer niet goed geregeld was, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Dit veroorzaakte tot lang na het slot van het festival flinke verkeersoverlast en overlast van bezoekers die in tuinen en bermen van de genoemde straten hun behoeften deden. Hierover zal het bestuur van de bewonersvereniging contact opnemen met de gemeente.

Het bestuur houdt de lijn vast dat dit soort evenementen niet hoort in een natuurgebied, grenzend aan een stiltegebied, en niet in een gebied waar zo veel mensen wonen (zie ook RTV Utrecht) Daar zijn betere locaties voor te vinden, bijvoorbeeld de Haarrijnse Plas naast de snelweg.

Dit bericht werd geplaatst in Evenementen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s