Inloopspreekuur Waternet waterpeil en participatief meten

watersysteemZoals wij eerder meldden, zal het waterschap eind 2014 een nieuw peilbesluit nemen voor de grondwaterstand in ons gebied. Het conceptbesluit zal in het voorjaar de inspraak in gaan. Binnenkort krijgen de bewoners van de woningen waar Waternet een bouwkundig onderzoek heeft laten uitvoeren, hier de resultaten van door. Ook start het zgn. Participatief Meetnet, waar bewoners samen met Waternet heel 2014 de stand van het oppervlakte- en grondwater gaan meten (zie verder).

Wilt u meer weten over het watersysteem in ons gebied en waarom de wateroverlast na de regenval van 13 oktober 2013 zo enorm was? Alle informatie van Waternet vindt u op de speciale pagina op deze website.

Inloopspreekuur
Omdat ook bewoners die hier niet bij betrokken zijn, vragen kunnen hebben over de gevolgen van een nieuw peilbesluit voor hun woning, grond en andere gebouwen, houden het programmabureau Utrecht-West en Waternet in de maanden januari en februari een wekelijks inloopspreekuur. Ook bewoners die wel al informatie hebben gekregen, zijn uiteraard welkom. Projectleider mevrouw Van Herp van Programmabureau Utrecht-West en mevrouw Blatter van het waterschap zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

  • Wanneer: elke dinsdagochtend tussen 9 en 12 uur, van 7 januari t/m 25 februari
  • Waar: de werkschuur van Staatsbosbeheer, Westbroekse Binnenweg 5

Participatief meetnet
Het waterschap is in het kader van het toekomstig peilbesluit gestart met een participatief meetnet. Het doel van dit meetnet is om met bewoners in het gebied de (lokale) waterhuishoudkundige situatie inzichtelijk te maken, zorgen te inventariseren en daarnaast kennis over te dragen over de werking van het watersysteem. De vraag aan de bewoners is om te participeren in het meten van oppervlaktewater- en/of grondwaterstanden en neerslag.

Op basis van deze metingen wil het waterschap samen met de deelnemers ervaren wat de interactie is tussen neerslag, grondwater en oppervlaktewater in de huidige situatie. En kennis overdragen over het dagelijkse waterbeheer en de werking van het watersysteem en de effecten van mogelijke toekomstige veranderingen onderzoeken. Inmiddels hebben zich 21 deelnemers aangemeld, de metingen starten januari 2014 en duren tot waarschijnlijk 2016.

Dit bericht werd geplaatst in Natura2000, Waterpeil. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s