11-2: Informatieavond ontwerp-luchthavenbesluit Hilversum

 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland organiseren op dinsdag 11 februari een informatiebijeenkomst over het ontwerp-luchthavenbesluit Hilversum dat op 15 januari 2014 ter inzage is gelegd. Dit ontwerpbesluit verandert niets aan het gebruik, het aantal toegestane vliegbewegingen en de inrichting van de luchthaven. De milieu-effectbeoordeling die ook gemaakt is, en die ook ter inzage ligt, heeft uitgewezen dat geen milieu-effectrapport hoeft te worden opgesteld omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Tijdens de informatiebijeenkomst kunnen omwonenden inhoudelijke en technische vragen stellen over het besluit. Deze informatieavond vind plaats op dinsdag 11 februari 2014 om 19:30 in Restaurant Airport Hilversum, Noodweg 43 te Hilversum.

Gevolg van Regelgeving Burgerluchthavens en Militaire Luchthavens
Het ontwerp-luchthavenbesluit Hilversum wordt ter inzage gelegd omdat op 1 november 2009 het bevoegd gezag over de regionale luchtvaart van het Rijk naar de provincies is gegaan via de Regelgeving Burgerluchthavens en Militaire Luchthavens (RBML). Dit betekent dat de provincie de ‘vergunningen’ (besluiten, regelingen en ontheffingen genoemd) voor de regionale luchtvaart moet maken. In dit geval gaat het om een zogenaamd luchthavenbesluit voor de luchthaven Hilversum. De RBML schrijft voor dat binnen 5 jaar na inwerkingtreding van de wet (voor 1 november 2014) een luchthavenbesluit voor genoemde luchthaven wordt vastgesteld.

Meer informatie over het ontwerp-luchthavenbesluit Hilversum vindt u op de website van de provincie Noord-Holland.

Dit bericht werd geplaatst in Vliegveld Hilversum. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s