Social Sofa in progress!

Na de 2 workshops mozaïek afgelopen jaar in december, is het plakteam in januari met veel plezier en goede moed gestart.

Social Sofa in progress1Elke donderdagavond en vrijdagmiddag  wordt er gewerkt aan de twee banken. De ontwerpen zijn erg mooi, maar ook erg bewerkelijk. Dat betekent dat we allemaal steentje voor steentje steeds meer kleur en vorm zien ontstaan op de banken en dat het niet over één nacht ijs zal gaan. We zijn voorlopig nog gezellig bezig!
In de loods van Ilse, onze gastvrouw, aan de Maarseveensevaart 84,  hangt een intekenlijst waar een ieder zich inschrijft voor de komende maand. Een donderdagavond in januari was het mannenavond. Verschillende mannen hebben ook hun steentje bijgedragen. Misschien komt er nog wel eens een mannenavond, maar voorlopig  kan iedereen; man, vrouw, jong of oud werken aan de banken. Social Sofa in progress2

Op vrijdagmiddag 31 januari heeft Yvonne Lonis een aantal mensen van het plakteam wat vragen gesteld.

  • Wat is je motivatie geweest om deel te nemen aan het mozaïeken?

Social Sofa in progress3Het is fijn om iets voor de buurt te doen. Ik woon nu 2 jaar aan de  Westbroeskebinnenweg en ik vind het belangrijk dat ik mensen leer kennen en dat ik in ieder geval ‘hoi’ kan zeggen als we elkaar op straat tegenkomen, aldus Marlies.

Ik vind het fijn dat ik straks op mijn eigen gemaakte bank kan zitten. Bovendien heb ik samen met Ester het ontwerp van deze bank gemaakt, aldus Lian.

  • Hoe vind je het om te doen?

Ik vind het in één woord geweldig. Het is een soort mindfulness. Ik blijf met gedachten in het moment. Het is vooral erg leuk en ik ben een middagje van de straat, zegt  Jose.
Yvonne sluit zich daarbij aan. Naast het verbindende aspect, is het mozaïeken vooral erg ontspannend om te doen.

  • Zijn er nog mensen nodig en kunnen zij zich aansluiten?

Jazeker, het plakteam vind het altijd erg leuk om nieuwe mensen te verwelkomen in de Loods bij Ilse. Er zijn altijd genoeg mensen aanwezig die de workshop hebben gevolgd en je op weg kunnen helpen. Je kunt 2 keer per week komen, maar minder mag natuurlijk ook.  Dat is helemaal aan jou.
Als je interesse hebt, stuur even een mail naar yvonne@maarssenveenmolenpolder.nl

Dit bericht werd geplaatst in Social Sofa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s