Geen zienswijze gemeente ontwerp Luchthavenbesluit Hilversum

Een bericht van de gemeente:

De gemeente Stichtse Vecht dient geen zienswijze in op het Ontwerp Luchthavenbesluit voor het vliegveld Hilversum. De Wet luchtvaart is gewijzigd. Dit betekent dat het bevoegd gezag voor het vliegveld Hilversum overgaat van het ministerie van Infrastructuur en Milieu naar de provincie Noord-Holland. Dit gebeurt pas als de provincie Noord-Holland een Luchthavenbesluit neemt. Hierin wordt gesteld waaraan het vliegveld moet voldoen.

De provincie Noord-Holland heeft een Ontwerp Luchthavenbesluit opgesteld. Dit ligt ter inzage van 15 januari tot en met 26 februari 2014. Het Ontwerp Luchthavenbesluit is gebaseerd op de eerdere besluiten van de minister waaronder de luchthaven opereerde. In feite is er niets veranderd in het Ontwerp Luchthavenbesluit. De grasbaan blijft onverhard.
Doordat de nieuwe Wet luchtvaart een andere rekeneenheid voorschrijft dan in het verleden, zijn de geluidscontouren niet exact hetzelfde. In het verleden werd voor vliegverkeer met de Kosteneenheid gerekend. Nu met Lden, net als voor andere geluidsbronnen. Dit betekent dat de geluidscontouren anders zijn geworden. De geluidsuitstraling van het vliegveld blijft echter hetzelfde, omdat wel met dezelfde aantallen vliegtuigen en helikopters is gerekend. Omdat er feitelijk niets is veranderd hebben wij geen zienswijze ingediend op het Ontwerp Luchthavenbesluit.

Dit bericht werd geplaatst in Vliegveld Hilversum. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s