Rondvaart langs ‘Drijvend Land’

Bericht van Staatsbosbeheer

Natura-2000-logoMaak deze lente en zomer kennis met een uniek natuurgebied onder de rook van Utrecht. Tijdens een vaartocht van ongeveer anderhalf uur komt u alles te weten over de flora en fauna, het beheer en de historie die dit gebied zo bijzonder maakt. Ervaar de stilte en beleef de natuur.

De Molenpolder is ontstaan door de vervening; veen werd opgebaggerd uit de zogenaamde petgaten en te drogen gelegd op legakkers. Uiteindelijk werd het veen gebruikt als brandstof. Door dit proces is in de Molenpolder een karakteristiek patroon ontstaan van petgaten en legakkers. Het gebied herbergt een scala aan zeldzame planten- en diersoorten zoals rietorchis, purperreiger, ringslang en groene glazenmaker. Om dit laagveengebied en de omliggende omgeving zo goed mogelijk in de oorspronkelijke staat te behouden, is het project LIFE “Nieuw leven in het veen” opgericht. Het doel is om het laagveengebied nieuw leven in te blazen door te baggeren en legakkers te herstellen, met nieuwe kansen voor zeldzame dieren en planten.

De vrijwilliger van Staatsbosbeheer neemt u mee met de fluisterboot, zodat u dit Natura-2000-gebied met eigen ogen en in alle rust kunt aanschouwen. Gedurende de tocht maakt u een korte stop op het (veen)land. U kunt ervaren wat ‘Drijvend Land’ is en hoe het voelt om hier op te lopen.

Tijd en data
De boot vaart vanaf april tot en met september. Op zaterdagochtend (start 10.00u) en woensdagmiddag (start 14.00u). Eerstvolgende data: zaterdag 19 april en 3 mei.
U dient zich vooraf aan te melden via de website www.groenehartcentrum.nl .Ook groepen zijn van harte welkom, maak dan een afspraak.
Kosten zijn inclusief consumptie: €10,00 voor volwassenen en €6,00 voor kinderen tot 12 jaar.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit in de buurt, Natura2000, Staatsbosbeheer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s