Voor dag en dauwvaart Staatsbosbeheer

<persbericht>

Buurtbewoners op de fluisterboot van Staatsbosbeheer

Buurtbewoners op de fluisterboot van Staatsbosbeheer

Beleef de natuur wanneer zij ontwaakt. Vroeg in de ochtend als de zon haar intrede doet, zingen de vogels hun ochtendlied en gaan de nachtdieren weer rustig slapen. Geniet tijdens een rondvaart op 29 mei van de prachtige geluiden en serene sfeer van de natuur. De excursie wordt afgesloten met een lekker ontbijt.

Staatsbosbeheer biedt u een unieke ‘dauwvaart’ aan in een mooi laagveengebied nabij Utrecht; de Molenpolder. Dit plassengebied is beperkt toegankelijk, waardoor de natuur zich op eigen wijze heeft kunnen ontwikkelen. Er leven een aantal zeldzame diersoorten, zoals purperreiger en ringslang. Ook bijzondere plantensoorten zijn aanwezig, waaronder rietorchis en zonnedauw.
De gids van Staatsbosbeheer neemt u graag mee op deze vaartocht en vertelt u alles over het gebied; de ontstaanswijze en flora en fauna. U bent van harte welkom om de natuur te ervaren wanneer zij op haar mooist is.

Tijd en datum
De excursie wordt éénmalig aangeboden op Hemelvaartsdag; donderdag 29 mei 2014. De tocht start om 7.00 uur en duurt circa 1,5 uur. Na de rondvaart bent u in de gelegenheid om tijdens een lekker, biologisch ontbijt na te genieten en uw ervaringen te delen met elkaar.
U dient zich vooraf aan te melden via de website van Het Groene Hart Centrum: http://www.groenehartcentrum.nl of stuur een mail naar utrechtwest@staatsbosbeheer.nl.
Kosten zijn inclusief ontbijt: € 15,00 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen tot 12 jaar.
Tip: denk aan watervaste schoenen, warme kleren en een verrekijker! Minder geschikt voor minder validen.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit in de buurt, Molenpolder, Staatsbosbeheer en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s