18 juli: officiële onthulling Social Sofa’s

De Social Sofa’s zijn klaar en staan inmiddels op hun plek (zie hieronder een verslag van deze operatie). Het is nu tijd voor de officiële onthulling door het plak-team en onze nieuwe wijkwethouder, Henk van Rhee. Alle buurtbewoners zijn bij deze van harte uitgenodigd!

Wanneer:  18 juli om 16.30 uur
Waar:         Maarsseveensevaart bij de Aalscholver
Na de onthulling heffen we het glas  in de loods waar aan de sofa’s is gewerkt.

De verhuizing
Op een erg natte en best koude woensdagochtend (9 juli) is het dan echt gebeurd. Onze 2  Schermafbeelding 2014-07-10 om 21.04.50Schermafbeelding 2014-07-10 om 21.04.28  banken zijn verhuisd en hebben hun bestemming gekregen. Na een half jaar te zijn gehuisvest in de loods van Ilse mochten ze dan eindelijk naar buiten. Met een sjofel zijn ze uit de berm gehaald voor het huis van Ilse. De avond ervoor was de man van Jannie zo aardig om ze met een kleinere sjofel uit de loods te halen en ze voor het huis te zetten omdat de grote sjofel niet over de brug bij Ilse kon. Met dank aan de man van Jannie!!
Daarna zijn Ilse, Jannie en Yvonne (Yvonne mocht voor het eerst van haar leven in een sjofel meerijden…) meegegaan met Jacco onze sjofel bestuurder naar de Westbroekse Binnenweg om de eerste bank te plaatsen. Eerst wat zand weggeschept van de fundering en toen kon hij geplaatst.
Daarna de tweedeSchermafbeelding 2014-07-10 om 21.05.01 bank gehaald en deze over de lange landtong (want het was onmogelijk om de bank over het kleine houten bruggetje te krijgen) naar de plek bij de aalscholver gereden.
En daar staan ze dan. Na zes maanden mozaïeken en zes maanden gezellige samenzijn is er dan een einde gekomen aan het project Social Sofa. Of is het juist begonnen en kunnen we nu ons samen zijn buiten voortzetten in het zonnetje of over nog eens zes maanden om onze schaatsen onder te binden.
Yvonne: “Ik ben blij met het resultaat. Twee prachtige banken waar we met plezier samen aan hebben gewerkt en zo ons steentje hebben bijgedragen aan onze buurt. Nu nog de feestelijke opening. Want daar mogen we wel een glaasje op heffen met elkaar!
Tot gauw op de bank!”

Dit bericht werd geplaatst in Social Sofa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s