Vliegveld Hilversum niet uitgebreid

vliegveldLange tijd dreigde vliegveld Hilversum uitgebreid te worden. De start- en landingsbanen zouden gedraaid worden ivm geplande woningbouw en bovendien verhard, zodat er grotere vliegtuigen konden komen en het vliegseizoen verlengd werd. De gevolgen hiervan zouden vooral in ons gebied te merken zijn, want de aan-en afvliegroute zou meteen buiten de gemeente Hilversum en de provincie Noord-Holland vallen… Dit zou dus meer overlast betekenen voor de bewoners van Stichtse Vecht en het stiltegebied zou een stuk minder stil worden. Nu is er goed nieuws (dank aan de GroenLinks Stichtse Vecht).

Luchthavenbesluit vliegveld Hilversum Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben het Luchthavenbesluit ter vaststelling aangeboden aan Provinciale Staten. Hierin staat aan welke voorwaarden het vliegveld Hilversum moet voldoen. De inhoud is gebaseerd op eerdere besluiten van de minister waaronder vliegveld Hilversum opereerde. In feite verandert er niets. De grasbaan blijft onverhard. Het aantal vliegbewegingen wordt niet vergroot. Ook de geluidsuitstraling van het vliegveld blijft hetzelfde, omdat uitgegaan wordt van hetzelfde aantal vliegbewegingen van vliegtuigen en helikopters. De rekeneenheid is veranderd, maar dit heeft geen invloed op de geluidsbelasting die door omwonenden wordt ondervonden.
Een belangrijke consequentie van het Luchthavenbesluit is dat de geluidscontouren kleiner zijn geworden, waardoor een deel van het plan Ter Sype in Wijdemeren nu gerealiseerd kan worden. De gemeente Wijdemeren kan daardoor nu een deel van de hier geplande woningbouw realiseren. Stichtse Vecht was zowel bestuurlijk als ambtelijk betrokken bij de voorbereiding van het Luchthavenbesluit. Voor het Luchthavenbesluit zijn verschillende onderzoeken gedaan, met name op het gebied van m.e.r., geluid en externe veiligheid. Het belangrijkste punt van Stichtse Vecht is dat het aantal helikopterbewegingen nadrukkelijk gelimiteerd blijft. Dit punt is overgenomen in het besluit. Er zijn geen negatieve gevolgen voor de inwoners van onze gemeente als gevolg van dit Luchthavenbesluit.

Dit bericht werd geplaatst in Vliegveld Hilversum. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s