Gemeente ontruimt bermen Westbroekse Binnenweg en Oudedijk

Dit persbericht ontvingen wij van de gemeente. Het bestuur van de bewonersvereniging vraagt zich af of met deze drastische oplossing nu echt in alle gevallen het doel bereikt wordt dat de gemeente voor ogen heeft… Wij horen verhalen van willekeur, er lijkt niet veel lijn in het beleid te zitten. Helaas heeft het bestuur niet genoeg reacties gekregen om hier collectief iets mee te doen.

PERSBERICHT
De gemeente gaat binnenkort enkele bermen langs de Westbroekse Binnenweg en Oudedijk die niet voldoen aan de voorwaarden, ontruimen. Deze ontruimingen maken onderdeel uit van de afrondende fase van het project om samen met de bewoners nette en veilige bermen te creëren.

Wethouder Vital van der Horst: “Wijkcommissie, bewoners, ondernemers en gemeente hebben destijds gezamenlijk uitgesproken met elkaar de openbare ruimte aan de Westbroekse Binnenweg en Oudedijk te willen verbeteren. Met het overgrote deel van de bewoners is overeenstemming bereikt over herstel en gebruik van de bermen. In enkele gevallen waar dat helaas niet gelukt is, gaan we nu over tot ontruiming. Het is ons menens om onze gezamenlijke doelstelling te realiseren. Dat signaal geven wij hiermee af.”

Doelstelling
Naast de weg is het eerste gedeelte van de berm aan beide zijden van de weg gemeentelijk grondgebied. In de loop van de tijd zijn de bermen door veel bewoners bij de tuin getrokken of worden beheerd door de bewoners. Na het herbestraten is de gemeente vorig jaar gestart met het verder op orde brengen van de openbare ruimte aan de Westbroekse Binnenweg en Oudedijk. Door een hoge parkeerdruk bij zomer- en schaatsweer en een onoverzichtelijke invulling van de bermen raakte de verkeersveiligheid in het geding. Maar ook de afwateringsfunctie van de bermen en de bescherming van kabels en leidingen in de berm moesten verbeterd worden.

Ontruimen
Daar waar geen parkeerplaatsen worden aangelegd in de berm, kunnen de bewoners onder voorwaarden de berm in gebruik nemen. Ruim 80 van de 120 aanwonenden hebben hierover met de gemeente overeenstemming bereikt. Zij zijn in de gelegenheid gesteld om de berm voor hun woning te laten voldoen aan de voorwaarden. Inmiddels lopen de termijnen op hun einde (zowel voor bewoners die een bruikleenovereenkomst getekend hebben als voor degenen die niet daartoe bereid waren) en gaat de gemeente over tot het ontruimen van bermen. De betrokken bewoners worden hiervan op de hoogte gesteld. In de overige gevallen vindt nog nader onderzoek en (juridisch) overleg plaats. Het is niet uitgesloten dat de gemeente in sommige gevallen een gerechtelijke procedure start, wanneer het gemeentelijk eigendom betwist wordt.

Dit bericht werd geplaatst in Bermenproject, Oudedijk, Westbroekse Binnenweg. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s