Social Sofa’s onthuld

Schermafbeelding 2014-07-21 om 20.09.50 Heeft u ze al gezien? Bij de Aalscholver aan de Maarsseveense Vaart en bij Elim op de Westbroekse Binnenweg? Onze Social Sofa’s zijn af, en op 18 juli ‘officieel’ onthuld.

Wat hier aan vooraf ging in het kort:

  • Ruim 1,5 jaar geleden zat bestuurslid Yvonne Lonis met Jan Scheeve van de gemeente bij haar thuis aan de keukentafel om te spreken over het project Social Sofa en hoe het zou passen binnen onze buurt.
  • Een half later is het project gestart op ons buurtzomerfeest en zijn de locaties gekozen en het ontwerp bedacht.
  • In december afgelopen jaar waren er 2 mozaïekworkshops in de loods van Ilse aan de Maarsseveensevaart en in januari dit jaar het plakteam aan de slag gegaan. In juni dit jaar waren de banken na heel wat plakuren klaar!!

En dan afgelopen vrijdag op een zinderende hete vrijdagmiddag was het zo ver om samen met mensen van het plakteam, onze voorzitter, Jan Scheeve als afgevaardigde van de gemeente, de pers en andere belangstellenden de banken te onthullen. Helaas kon de wethouder Henk van Rhee niet aanwezig zijn bij de onthulling. Dit had te maken met het vreselijke vliegtuig ongeluk waarbij ook slachtoffers uit onze gemeente te betreuren waren.
Schermafbeelding 2014-07-21 om 20.09.40

Ons bestuurslid Helena had mooie tafelkleden meegenomen en die hebben we over de bank gelegd zodat er een echte onthulling kon plaatsvinden. Het was de eer aan onze voorzitter Gerco, Jan van de gemeente en Ilse om het kleed van de bank te trekken.
En daar stond hij dan in het volle zonlicht te stralen “onze bank” die De Libelle is gaan heten. De bank aan de Westbroeksebinnenweg hebben we Het Riet gedoopt.
We hebben samen nog een glaasje bubbels gedronken. Wij vonden het beter om de fles uit te schenken in een glas dan hem tegen de bank kapot te slaan…..
Er was nog een fotomomentje voor de pers en daarna snel naar de koele loods van Ilse om nog wat verder ons succes te vieren met een hapje en een drankje.

Mozaïek: het vervolg!
Ter plekke is een vervolgidee ontstaan. We hebben namelijk nog een grote zak steentjes over. We zijn van plan met de mensen van het plakteam die het leuk vinden om op regelmatige tijden (bijvoorbeeld 2 x in de maand) bij iemand thuis iets te voor jezelf te mozaïeken met de overgebleven spullen. Dit kan een huisnummer zijn of een vaas o.i.d. net wat je leuk vindt.
Op dit manier is steeds iemand anders de PLAKGAST. Zo houden we contact en komen we steeds bij iemand anders thuis voor een kop koffie en om gezamenlijk iets mozaïeken.
Yvonne zal de start coördineren en het na de zomer vakantie oppakken.

Nieuw project: Geboren en Getogen
Ook het nieuwe sociale project van de bewonersvereniging: Geboren en Getogen, Gehuisvest en Gebleven, zal na de zomer worden opgestart. Hierover leest u binnenkort meer over op deze website.

Dit bericht werd geplaatst in Social Sofa. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s