Maarsseveen-Westbroek: geen veranderingen waterpeil

Het waterschap is bezig met de voorbereidingen voor een nieuw peilbesluit voor de polders Achttienhoven en Maarsseveen-Westbroek. Voor de agrarische gebieden waar geen Natura2000 opgaven liggen die gevolgen hebben voor het waterpeil, zal in het ontwerp watergebiedsplan worden opgenomen dat de huidige praktijkpeilen worden vastgelegd in het nieuwe peilbesluit. Dat betekent dat de komende 10 jaar het waterpeil gelijk blijft aan de huidige situatie. In de onderstaande kaartje staan de verschillende peilgebieden met agrarische functie en in de bijbehorende tabellen staan de voorgestelde oppervlaktewaterpeilen ten opzichte van NAP.

Het ontwerpwatergebiedsplan Noorderpark, met daarin opgenomen de peilbesluiten van polder Achttienhoven en Maarsseveen-Westbroek,  zal in het najaar de formele inspraakprocedure doorlopen. Het ontwerpplan ligt dan 6 weken ter inzage, u kunt in die periode een formele reactie indienen. Het watergebiedsplan en peilbesluit zullen naar verwachting in de eerste helft van 2015 worden vastgesteld.

Mocht u vooruitlopend op de formele inspraakprocedure vragen of opmerkingen hebben, dan horen wij het graag. U kunt hiervoor contact opnemen met dhr. R. Tijsen van Waternet. Hij is te bereiken op 0900 9394 of via rob.tijsen@waternet.nl.

PS: dit bericht gaat alleen over de agrarische delen van het gebied. De andere delen, zonder nummer op het kaartje, vallen onder het Natura2000-beleid. Hier is apart over gecommuniceerd.

Schermafbeelding 2014-07-20 om 10.27.00

Schermafbeelding 2014-07-20 om 10.23.44

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Waterpeil. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s