Ultrasonic: thuisblijvers ervaren overlast, verkeer beter geregeld

Uit de meldingen die de bewonersvereniging kreeg, bleek dat veel mensen in ieder geval een deel van de dag en avond weggegaan zijn. De ervaring leert dat het erg van de windrichting- en kracht afhangt waar en hoe erg de overlast ervaren wordt, maar dit jaar kwamen de meldingen van rondom de plas (zelfs uit Maarssenbroek!).
Omwonenden konden hun klachten slecht melden. De gemeente bleek niet bereikbaar te zijn en de politie gaf niet thuis. Het directe klachtennummer dat de organisatie zelf verspreid had, bleek niet altijd opgenomen te worden. Bovendien had niet iedereen de brief waarin dat nummer stond ontvangen of geopend. En er kwam ook een  opmerking dat het raar is om bij de organisatie zelf te klagen…

Het geluidsniveau is weer gemeten en ongetwijfeld zijn de decibellen net aan de goede kant van de grens gebleven. Of de door de organisatie aangekondigde maatregelen met het richten van de boxen effect hadden, lijkt de vraag. Het verkeer bleek gelukkig beter geregeld dan vorig jaar, toen na afloop een chaos op de weg ontstond.

Het bestuur blijft in gesprek met de gemeente over nut en noodzaak van dit evenement. Aangezien een ruime meerderheid van de bewoners in onze enquete heeft aangegeven dat dit soort evenementen hier niet horen of op zijn minst voor veel minder overlast zouden moeten zorgen, is onze lijn dat wij geen voorstander zijn van grootschalige muziekevenementen. In september is overigens weer het jaarlijkse Harleyfeest gepland met muziek op vrijdag- en zaterdagavond.

Schermafbeelding 2014-07-28 om 12.45.47

Dit bericht werd geplaatst in Evenementen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Ultrasonic: thuisblijvers ervaren overlast, verkeer beter geregeld

  1. JOAN zegt:

    Tot in Hoograven gedreun te horen. Komt dit van dit festival of is er nog ergens een feest? Zo niet BELACHELIJK!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s