Evaluatie Ultrasonic: enquête en gesprek met gemeente

Het bestuur is voor het eerst uitgenodigd voor een evaluatie van Ultrasonic, samen met iemand van de organisatie; een belangrijke stap in de communicatie rond de evenementen. De enquête die we hebben gehouden, was de basis voor onze input. 

Een globaal beeld: 1/3 van de respondenten was een deel van de dag of de hele dag weggegaan, vaak met Ultrasonic als reden. Van de overige 2/3 heeft de helft geen overlast gehad en heeft 1/3 wel. De ervaring leert dat het vaak erg van de wind afhangt wie er overlast heeft. Soms komen er veel klachten uit Maarssen-dorp, soms zelfs uit Westbroek, dit jaar ook uit Utrecht. Mensen die klachten wilden melden, konden niet bij de gemeente terecht en de politie kon alleen zeggen dat er een vergunning was dus dat ze niets konden doen. Bewoners vonden het vaak geen prettig idee om de organisatie zelf te bellen, hoewel zijn daar zelfs speciaal een contactpersoon voor aangesteld hadden die contact had met de geluidsmeters van de milieudienst. De afhandeling van het verkeer was dit jaar sterk verbeterd ten opzichte van vorig jaar, ook zijn er geen meldingen van vandalisme gekomen. Wij hebben voor volgend jaar aangedrongen op nog betere communicatie vooraf (niet iedereen had de brief van de organisatie ontvangen of gelezen) en een beter, neutraal meldpunt voor klachten tijdens het evenement.

Hoewel het eigenlijk niet op de agenda stond, hebben we het wel gehad over de toename van het aantal evenementen (vooral ook in buurgemeenten en feesten bij instellingen als de Wilgenplas) en het uitblijven van beleid van de gemeente. Dit voorjaar hebben we input geleverd op het uitvoeringsbeleid, hiervan hebben we nu nogmaals toegezegd gekregen dat we een terugkoppeling krijgen voor er een besluit over wordt genomen.

Lees hier de uitslag van de enquête: Resultaten enquete Ultrasonic 2014

Dit bericht werd geplaatst in Evenementen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s