Hinder van vliegtuigen? Word snel lid en laat uw stem tellen

(Bericht van Vereniging Vlieghinder Stichtse Vecht en Wijdemeren)

Is het u ook opgevallen dat de laatste jaren het aantal vliegtuigen boven onze huizen toch wel opvallend begint te worden?  Voor een deel is dit tijdelijk (door onderhoud aan bepaalde banen), maar het is ook structureel door nieuwe regels rond Schiphol. Bovendien is door de openstelling van het luchtruim boven Soestdijk en Soesterberg ook Stichtse Vecht/Maarssen een frequent gebruikte aan- en afvliegroute geworden.

Nu zijn we niet tegen vliegen. Velen van ons vliegen immers zelf ook hun zakelijke of vakantietrips, maar we zouden het wel op prijs stellen wanneer de groei van Schiphol een zekere mate van beperking kent en dat de geluids- en milieubelasting dan ook zo veel mogelijk binnen de perken blijft.

In de afgelopen jaren bestond hiervoor een “CROS” platform waarin gemeentes, burgers en Schiphol samen spraken over oplossingen. Dit platform wordt eind dit jaar opgeheven. 
Daar komt een nieuw platform OmgevingsRaadSchiphol (ORS) voor terug, maar wil je daarin meepraten, dan moet je daar wel wat voor doen…… en daar hebben we u bij nodig.

Alleen verenigingen die dit thema in hun statuten hebben mogen meepraten. Maar dan moeten ze voor 31-oktober 2014 zijn opgericht en aangemeld bij de OmgevingsRaadSchiphol en ze moeten minimaal 100 volwassen “leden” hebben.

Wij,  Joosje Asser, Martin Kreijenbroek en Gerjet Wisse, willen proberen om vanuit Stichtse Vecht en Wijdemeren in elk geval minimaal één platform te hebben en daarmee een stem te kunnen inbrengen.

Wanneer u mee wilt doen kunt u :

 • Mee doen in het bestuur
 • Ideeën inbrengen,
 • Lid worden en leden werven door uw gegevens te mailen naar Vereniging Vlieghinder Stichtse Vecht en Wijdemeren: VVSVnWM@gmail.com (S.v.p. de gegevens per persoon invullen, want elk “lid” telt !):
   • Voorletters (verplicht)
   • Tussenvoegsels (de, van, etc) (verplicht)
   • Achternaam (verplicht)
   • Mailadres (verplicht)
   • Postcode (verplicht)
   • Huisnummer + evt. toevoegsel (verplicht)
   • Geboortedatum en -jaar (verplicht)
   • Telefoonnummer (optioneel)

  Wij zullen uw mailadres alleen gebruiken om -indien van toepassing-  te rapporteren en uw adres en telefoongegevens alleen voor het geval uw mailadres niet meer werkt.
  De ORS kan bij ons informatie opvragen om steekproefsgewijs te toetsen of onze 100 leden wel “echt” bestaan.

  Wij vragen u alleen maar om uw steun als u het belangrijk vindt dat ook de inwoners van het gebied rondom Schiphol mee kunnen praten over de toekomst. Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat u als “lid” geen enkele verplichting heeft en er dus ook geen contributie o.i.d. van u zal worden gevraagd.

Dit bericht werd geplaatst in Vliegverkeer en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s