Ontdek de geschiedenis en de natuur op Fort Ruigenhoek

(bericht van Staatsbosbeheer0

Als een van de weinige forten is het Fort Ruigenhoek ook buiten het seizoen te bezoeken. Op zaterdag 28 februari en zondag 22 maart zijn er weer rondleidingen op het fort door een gids van Staatsbosbeheer.

Schermafbeelding 2015-02-18 om 16.29.14Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van de stad Utrecht. Het fort, gebouwd rond 1870, is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze militaire verdedigingslinie gebruikte water als verdedigingsmiddel: polders konden onder water worden gezet om de vijand tegen te houden. Enthousiaste verzamelaars hebben op Fort Ruigenhoek een kleine tentoonstelling gemaakt van allerlei authentieke materialen. Dit geeft u een indruk van hoe het er in die tijd uit heeft gezien. Gedurende de tijd heeft het fort verschillende veranderingen en verbeteringen ondergaan. Zo werden er rond de eerste wereldoorlog loopgraven gemaakt. Maar ook beplanting kreeg een grotere rol door het te gebruiken als camouflage en hindernissen.
Tijdens de rondleiding komt u alles te weten over het fort en zijn geschiedenis. Ook de natuur komt aan bod. Er leven enkele bijzondere diersoorten op het fort, zoals dassen. Zin om mee te gaan? U bent van harte welkom. Ook voor kinderen een spannende belevenis!

De rondleidingen starten om 13.30 u. Duur: ca. 1,5 uur. Kosten: € 5,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. U kunt zich op de aangegeven tijd melden bij het hek van het fort, waar een gids van Staatsbosbeheer op u wacht. Zorg voor stevige schoenen. Een deel van het terrein is moeilijk toegankelijk voor personen die slecht ter been zijn en gebruikers van rolstoelen.

Dit bericht werd geplaatst in Staatsbosbeheer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s