Bestemmingsplan en evenementenbeleid, hoe nu verder?

Schermafbeelding 2015-04-01 om 13.11.48Gisteravond, 31 maart hebben bestuursleden Liesbeth Tettero en Gerard Baars gebruik gemaakt van het inspreekrecht bij de gemeenteraad. Dat betekent dat een inwoner drie minuten krijgt om iets tegen de raad te zeggen. De onderwerpen: de teleurstelling van de bewonersvereniging over hoe de gemeente met onze input omgaat en het evenementenbeleid. De teksten vindt u onderaan dit bericht. GroenLinks heeft een vervolgvraag gesteld over de radiostilte na onze input over het evenementenbeleid, maar verder bleef het stil en was het tijd voor de volgende insprekers. Dat lag voor de hand natuurlijk, aangezien we niet over een agendapunt inspraken.

Opvallend was dat er veel insprekers waren die het bijna allemaal hadden over het gebrek aan communicatie en participatie door de gemeente. De strekking: de gemeente gaat toch haar eigen gang. Dat zou er toch voor moeten zorgen dat in ieder geval een paar raadsleden en liefst ook collegeleden zich eens ernstig achter de oren gaan krabben over de manier waarop ze met inwoners omgaan…

Wij hebben het gemeentebestuur in ieder geval uitgedaagd om zich aan het eigen beleid te houden en de bewoners te betrekken, zoals in hun Participatienota en in de het beleid voor Gebiedsgericht Werken staat. Om te beginnen met de plannen die ons gebied aangaan die nu op de agenda staan: het bestemmingsplan en het evenementenbeleid.

De bal ligt dus bij de gemeente. Hoe dan ook gaan wij bij de volgende raadsvergadering, in juni, weer inspreken om te laten weten hoe het gegaan is. Hopelijk met goed nieuws. Ondertussen blijven wij u natuurlijk wel op de hoogte houden.

Dit bericht werd geplaatst in Bestemmingsplan, convenant. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s