Rondvaarten Molenpolder starten weer!

De fluisterboot

De fluisterboot

Het is weer lente en dus gaan de rondvaarttochten van Staatsbosbeheer in de Molenpolder weer beginnen! Op zaterdag 11 april start de eerste vaartocht, om 14.00 uur.

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en ervaar de stilte van de natuur onder de rook van Utrecht. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. Jarenlang werd veen opgebaggerd en te drogen gelegd. De uitgestoken turven waren brandstof voor de kachel. Zo heeft dit Vechtplassengebied door de jaren heen zijn karakteristieke patroon gekregen en kun je hier zeldzame planten en dieren aantreffen, zoals rietorchis en ringslang. Natuurlijk stop je onderweg om de zompige zodden zelf te ervaren!

LIFE: Nieuw leven in het veen
Om de bijzondere natuur van dit veengebied te behouden is vanuit LIFE het project Nieuw leven in het veen opgericht. Door de watergangen te baggeren en legakkers te herstellen, krijgen de zeldzame dieren en planten die hier leven weer nieuwe kansen.

Check de website (www.staatsbosbeheer.nl onder Activiteiten of http://iturl.nl/snP4J) voor meer informatie, meer data en tijdstippen en om te reserveren.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit in de buurt, Staatsbosbeheer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s