Asielzoekersopvang aan de Gageldijk?

Schermafbeelding 2015-07-03 om 13.43.14

Naar aanleiding van de berichten in de media heeft het bestuur van de bewonersvereniging de volgende mail gestuurd naar burgemeester Witteman en de wijkwethouders Koops en Verkroost:

Geachte heer Witteman, heer Verkroost en mevrouw Koops,

Via de media hebben wij vernomen dat er een discussie gaande is over het mogelijk onderbrengen van asielzoekers in een recreatiepark aan de Gageldijk. Wij realiseren ons dat dit een ingewikkeld dossier is waarbij emoties kunnen opspelen en belangen kunnen botsen. Bij dit dossier zouden dan ook zeker in een vroegtijdig stadium bewoners en mogelijk andere actoren betrokken moeten worden.

Als bewonersvereniging zijn wij teleurgesteld dat wij bovenstaand bericht via de media hebben moeten vernemen en dat wij niet op zijn minst geïnformeerd zijn over deze plannen voordat ze op de agenda van de gemeenteraad kwamen. Het nu gevolgde proces leidt wederom (na de onrust over de helikoptervergunning) tot onnodige en grote maatschappelijke onrust in ons gebied. Het mag uit deze mail duidelijk zijn dat wij dat absoluut niet kunnen waarderen.

Zeker in het licht van de recente excuses van de burgemeester en wethouder Verkroost over de gang van zaken rond het evenementenbeleid en de helikoptervergunning, en de uitdrukkelijke belofte dat de gemeente de bewoners conform het gemeentelijk beleid (pro-)actief gaat betrekken bij beleids- en besluitvorming over ons gebied, zijn wij zeer teleurgesteld over deze gang van zaken.

We vragen u dan ook nadrukkelijk om bij elke volgende stap in dit dossier bewoners en de bewonersvereniging in een vroegtijdig stadium te betrekken.

Namens het bestuur van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder,

Gerard Baars
Voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in Gageldijk, Gemeente en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s