Uit het bestuur

Het nieuwe bestuur is na de zomer voortvarend aan de slag gegaan. Op de agenda van de eerste vergadering stonden de volgende onderwerpen:

  • Zuilense Ring. Het bestuur heeft er bij de gemeente op aangedrongen dat ook Stichtse Vecht omwonenden gaat betrekken bij de ontwikkelingen die op stapel staan. De forse toename van het verkeer en de mogelijke afsluiting van de afslag bij het Ghandiplein hebben een grote impact op de leefbaarheid. De gemeente roept de bewonersverenigingen van de wijken langs de ring bij elkaar. Wilt u meedenken en -praten? Laat het ons weten!
  • Verkeer Herenweg. De weg gaat in 2017 op de schop vanwege vernieuwing van de riolering. Er komt een klankbordgroep van bewoners om mee te denken over de inrichting van de weg na de werkzaamheden. Het bestuur vindt dat maatregelen om de snelheid van het verkeer te verlagen niet zo lang op zich mogen laten wachten en dringt bij de gemeente aan op snelle, passende maatregelen.
  • De bewonersvereniging is in nauw overleg met de gemeente en het recreatieschap over het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen e.o. en het evenementenbeleid.  Dit najaar zal het concept-bestemmingplan klaar zijn. Het bestuur trekt ook aan de bel als bestaande afspraken niet nagekomen worden, zoals het houden van twee grote sportevenementen in aangesloten weekenden en versterkte muziek bij een doordeweeks sportevenement.
  • De gemeenteraad heeft voor de zomer de Dorpsvisie van ons gebied, Tienhoven en Oud-Maarsseveen niet willen vaststellen. Het stuk is met een nieuwe begeleidende notitie geagendeerd voor de commissievergadering van 8 september. U bent welkom op de publieke tribune. Als het stuk is vastgesteld, kan er een uitvoeringsplan gemaakt worden.
  • Er is een nieuw convenant met de gemeente in de maak. Eerder heeft het bestuur besloten om een nieuwe versie die de gemeente voorstelde, niet te ondertekenen omdat deze te vrijblijvend was. Het overleg loopt nog.
  • Het kernbestuur heeft kennisgemaakt met de nieuwe wijkwethouder, mevrouw Koops. Er komt een regulier overleg met de gemeente over wat er speelt en wat er gaat spelen in de wijk.
  • Het bestuur komt een keer per 6 weken bij elkaar, de eerstvolgende vergadering is op 12 oktober. Heeft u punten voor op de agenda? Laat het ons weten!
Dit bericht werd geplaatst in bestuur, Bewonersvereniging. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s