Gemeenteraad stelt Dorpsvisie vast, op naar de uitvoering

Na veel eerdere discussie en uitstel van het agendapunt heeft de gemeenteraad van Stichtse Vecht op 30 september de Dorpsvisie vastgesteld van Maarsseveen-Molenpolder, Oud-Maarsseveen, Tienhoven en de Bethunepolder. Vorig jaar hebben veel bewoners hier hun input voor gegeven in een uitgebreide enquete en tijdens een discussieavond (hier vindt u de visie en alle informatie over hoe deze gevormd is)

Discussie in de raad
De raad ging in discussie over de inhoud van de visie, wat raar is omdat het de mening van de bewoners betreft. Daar kun je het niet mee eens zijn, maar dat betekent niet dat de gemeenteraad die mag afkeuren. Een heet hangijzer is bijvoorbeeld het evenementenbeleid, waar veel bewoners grote moeite mee hebben. De bewoners hechtenin grote meerderheid aan de rust en de natuur.

Mening bewoners telt mee?
De gemeenteraad heeft gisteren een amendement aangenomen (een aanpassing van het besluit) waarin staat dat eerdere en toekomstige besluiten van de gemeenteraad altijd voor gaan boven de inhoud van de visie. Dat staat overigens gewoon in de wet, dus het lijkt een symbolische actie. Voor de bewonersverenigingen is het vooral belangrijk dat de mening van de bewoners eerlijk wordt meegewogen bij besluiten van de gemeente.

Uitvoeren
Nu is er dus een vastgestelde visie. Dat betekent dat er nu een uitvoeringsplan komt. Hier scheiden de wegen van Maarsseveen-Molenpolder en de andere delen van dit gebied zich, er spelen tenslotte andere zaken. Het bestuur van de bewonersvereniging gaat binnenkort met de gebiedsregisseur in gesprek over het uitvoeringsplan. Hierin zullen vooral zaken komen die al bekend zijn zoals de evenementen en het verkeer.

Dit bericht werd geplaatst in Toekomstvisie, Visie gebiedsontwikkeling. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s