(Nog) meer verkeer over de Ring?

De gemeente Utrecht presenteerde plannen om de hoeveelheid verkeer in de stad te verminderen. Dat zou wel tot gevolg hebben dat er meer verkeer over de Zuilense Ring moet rijden. De ‘upgrade’ van de Ring tot snelweg gaat al meer verkeer betekenen. De bewonersvereniging is bezorgd dat dit meer overlast (geluid, fijnstof) gaat betekenen voor de bewoners van ons gebied.

Dit bericht met uitnodiging ontvingen wij via de gemeente Stichtse Vecht van de gemeente Utrecht:

“Ruim baan voor de voetganger, nieuwe routes met korte reistijden voor de fietser, een kwaliteitssprong voor het openbaar vervoer en minder doorgaand autoverkeer door de stad. Utrecht kiest ervoor de woon- en leefomgeving van Utrechters te versterken en tegelijkertijd de economie van de stad duurzaam te ondersteunen. Hiermee zet de stad in op een gezonde groei naar 400.000 inwoners de komende tien jaar.

Deze en andere keuzes staan in het verkeersplan Slimme Routes, Slim Regelen (SRSR). In het verleden hebben wij u een of meerdere malen uitgenodigd om mee te denken over Slimme Routes, Slim Regelen. Wij willen u er met  deze mail op attenderen dat het college Slimme Routes, Slim Regelen heeft vrij gegeven voor de inspraak. Via www.utrecht.nl/aantrekkelijk-en-bereikbaar kunt u de nota inzien. U kunt tot en met zondag 3 januari 2016 reageren op deze nota.

Op woensdag 2 december a.s. organiseren wij een informatiebijeenkomst voor betrokken partijen om u in de gelegenheid te stellen uw eventuele vragen te stellen.
Het programma van deze avond is:
18.30 uur  inloop met broodje
19.00 uur  presentatie met de hoofdlijnen door wethouder Lot van Hooijdonk
19.15 uur  uiteen om (themagerichte) vragen te stellen
20.00 uur  technische briefing over de effecten van Slimme Routes, Slim Regelen (de berekeningen met het verkeersmodel)
21.00 uur  einde

Wij horen graag of u aanwezig zult zijn tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 2 december a.s.. Afhankelijk van de opkomst bepalen wij de locatie. Aanmelden kan per mail: ds-move@utrecht.nl”

Dit bericht werd geplaatst in Verkeer, Zuilense Ring. Bookmark de permalink .

2 reacties op (Nog) meer verkeer over de Ring?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s