Resultaten enquête opvang asielzoekers

Het bestuur van de bewonersvereniging heeft de resultaten verwerkt van de enquête over de mogelijke opvang van asielzoekers aan de Gageldijk. Hieronder leest u de resultaten.

Respons
De enquête is door 146 personen ingevuld. 20% van de respondenten woont op de Gageldijk, 21% op de Herenweg, 10% op de Oudedijk, 42% op de Westbroekse Binnenweg, 3% op De Nedereindsevaart en de 4% op de Maarsseveensevaart.

Voorstanders
Van alle respondenten die deelgenomen hebben aan de enquête is 28% voor de opvang van vluchtelingen aan de Gageldijk. Het belangrijkste argument dat hierbij genoemd wordt, is dat de gemeente Stichtse Vecht hiermee een bijdrage kan leveren om vluchtelingen die hulp nodig hebben te helpen (menselijkheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid). Een tweede argument is dat er voldoende ruimte is en het een fijne plek is.

Geen mening
8% van de respondenten heeft geen mening over de opvang van vluchtelingen aan de Gageldijk.

Tegenstanders
64% van de respondenten is tegen de opvang van vluchtelingen aan de Gageldijk. De belangrijkste bezwaren van de bewoners zijn dat er op dit moment veel mensen op het chaletpark wonen die het park (wellicht op korte termijn) gedwongen zouden moeten verlaten, terwijl zij al jaren op het park wonen. Een ander argument is dat de opvang te grootschalig is, hetgeen een te grote impact op het gebied heeft. Een derde argument is dat de locatie te ver van de bewoonde omgeving cq. voorzieningen ligt en slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer. Een vierde argument is dat er al te veel ontwikkelingen in het buitengebied zijn, zoals een toename van activiteiten en een toename van autoverkeer. Ten slotte maakt een aantal respondenten zich zorgen over overlast en onveiligheid.

Verdeling voor/tegen
Opvallend is dat veel respondenten van de Gageldijk (81% tegen, 11% geen mening, 7% voor) en de Herenweg (75% tegen, 7% geen mening, 18% voor) tegen de opvang van asielzoekers op de Gageldijk zijn. Ook op de Oudedijk (62% tegen, 38% voor) is een ruime meerderheid tegen. Daarentegen is het beeld op de Westbroekse Binnenweg gemêleerder (42% tegen, 13% geen mening, 45% voor). Het aantal respondenten op de Maarsseveensevaart en Nedereindsevaart is te klein om er percentages aan te koppelen.

Brief en inspreken
Hieronder leest u de brief die vandaag verstuurd naar zowel de leden van de gemeenteraad als het college van Burgemeester en Wethouders. Op 8 december gaat het bestuur inspreken bij de commissievergadering van de gemeenteraad om deze resultaten nog een keer onder de aandacht te brengen.

Brief resulatten enquete vluchtelingen

 

 

Dit bericht werd geplaatst in enquête, Gageldijk, Opvang asielzoekers. Bookmark de permalink .

3 reacties op Resultaten enquête opvang asielzoekers

  1. Esther Alberts zegt:

    Beste bestuursleden,

    Zenden jullie deze uitkomst ook naar de VAR? Met groet Esther ALberts

  2. Lies zegt:

    Bedankt voor jullie inspanning..

    Mvg Liesbeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s