Bestemmingsplan Maarsseveense Plassen ter inzage, 16 maart inloopavond

schermafdruk-2017-02-28-10-18-42Het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen is zo ver klaar dat het ter inzage gelegd wordt. Dat betekent dat u kunt laten weten wat u ervan vindt. Belangrijk onderdeel van het plan zijn de ontwikkelingen in het recreatiegebied Maarsseveense Plassen. Op donderdagavond 16 maart is er een inloopavond bij InnStyle aan de Herenweg waar u uw vragen kunt stellen aan de gemeente, het recreatieschap en de bewonersvereniging. 

De tekst van de gemeente:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Maarsseveense Plassen e.o.” met bijbehorende stukken, waaronder de Nota inspraak en overleg, vanaf vrijdag 3 maart tot en met 13 april 2017 ter inzage ligt.

Inhoud
Binnen het bestemmingsplan “Maarsseveense Plassen e.o.”  liggen het recreatiegebied de Maarsseveense Plassen (grote en kleine plas), de Westbroekse Binnenweg (woonpercelen aan beide kanten van de weg), de Oude Dijk, de Tuinbouwweg, natuurgebied polder Maarsseveen en het landgoed Molenpolder bestaande uit een deel van natuurgebied Molenpolder. Dit deel van het landelijke gebied heeft een belangrijke recreatieve functie. Andere functies zijn wonen, agrarische productie en natuur. Het gebied ligt binnen de stedelijke randzone van de stad Utrecht en maakt voor een deel onderdeel uit van het Noorderpark. Het gebied ligt ook deels binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), Natura2000, grondwaterbeschermingsgebied en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Inzien
U kunt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.1904. BPMrssevnplassnMRS-OW01) vanaf vrijdag 3 maart tot en met 13 april 2017 raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.  U kunt het ontwerpbestemmingsplan zonder afspraak inzien bij het Omgevingsloket van de gemeente Stichtse Vecht, Endelhovenlaan 1 in Maarssen (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur).

Reageren
U kunt vanaf 3 maart tot en met 13 april 2017 schriftelijk (geen e-mail) of mondeling een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan De Gemeenteraad van Stichtse Vecht, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen, o.v.v. Maarsseveense Plassen Z/17/107356. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken aan mevrouw Sylvia Lutters (14 0346).

Inloopavond
Op donderdagavond 16 maart 2017 bent u van 19.30 uur  tot 21.30 uur welkom bij Innstyle in het recreatiegebied De Maarsseveense Plassen (Herenweg 55) om bij verschillende kraampjes informatie te krijgen over het ontwerpbestemmingsplan. De bewonersvereniging Maarsseveen Molenpolder en het recreatieschap zijn deze avond ook aanwezig.

Dit bericht werd geplaatst in Bestemmingsplan, Maarsseveense Plassen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s