Bewonersvereniging wil onderzoek wensen bewoners voor snel internet

Schermafdruk 2017-04-17 10.41.43Dit jaar wordt op de Herenweg en Gageldijk de riolering vernieuwd; aan de Westbroekse Binnenweg moet aan de waterleiding gewerkt worden. Een mooie kans om, als de wegen toch open liggen, voorzieningen aan te leggen voor snel internet. Helaas blijken er daarvoor keuzes gemaakt te zijn waarbij de bewoners niet betrokken zijn geweest. De bewonersvereniging heeft de gemeente gevraagd om eerst breder onderzoek te doen, waarbij de wensen van de bewoners wel in kaart worden gebracht.   

In 2016 heeft de gemeente met ondernemers in ons gebied de mogelijkheden onderzocht voor snel internet. Glasvezel viel af als optie, omdat bedrijven dat te duur vonden. De ondernemers hebben vervolgens gekozen voor een aanbieder van ADSL, VodafoneZiggo. De bewonersvereniging betreurt het dat deze keuze is gemaakt zonder betrokkenheid van de bewoners. De gemeente heeft zelf aangegeven snel internet voor bewoners ook belangrijk te vinden: tenminste 30 MB downloadsnelheid, liefst oplopend tot 100 MB. Een onderbouwing waarom de keuze voor VodafoneZiggo, ook voor bewoners de beste is, is tot nu toe uitgebleven.

De bewonersvereniging heeft de gemeente laten weten dat ook eerst goed onderzoek nodig is naar de wensen van de bewoners, waarna er een internetprovider kan worden gekozenen worden die zowel voor ondernemers als voor bewoners het beste aanbod heeft. We wachten de reactie van de gemeente af.

Dit bericht werd geplaatst in Gageldijk, Herenweg, Snel internet, Westbroekse Binnenweg. Bookmark de permalink .

4 reacties op Bewonersvereniging wil onderzoek wensen bewoners voor snel internet

 1. F. Boon zegt:

  Ik juich het bijzonder toe als er glasvezelkabel komt dan kunnen we ook HD TV bekijken

 2. lies zegt:

  Jammer dat wij als bewoners niet betrokken zijn bij de keuze. Begrijp ook niet waarom ze dit gedaan hebben ..Typisch staaltje van ondemocratisch handelen. En ze weten dat wij hier (Westbroekse Binnenweg ter hoogte van 72) snakken naar snelle internetverbindingen. Dit is al eerder aan hun gevraagd.

  • F. Boon zegt:

   Ook de bewoners van het park De Molenpolder op de Westbroeksebinnenweg 42A willen ook wel eens snel internet hebben en naar HDTV programma’s kijken

 3. Cees zegt:

  Ik lees dat de bewoners individueel moeten kijken naar een snelle aansluiting.
  Mijn vraag is, als er geen snelle aansluiting ligt hoe kun je dan sneller internet individueel regelen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s