Oproep: leden Raad van Toezicht C-Fort gezocht

(Bericht van C-Fort / Fort Maarsseveen)

Wil je bijdragen aan de culturele waarden in je woonomgeving? De Raad van Toezicht van de Stichting C-Fort (Fort Maarsseveen) zoekt nieuwe leden.


Stichting C-Fort is een ANBI stichting gevestigd in Maarssen (gemeente Stichtse Vecht) die zich inzet om het Fort Maarsseveen op een duurzame wijze te beheren en een breed en hoogwaardig aanbod van kunst, cultuur en recreatie te realiseren. Het fort is een Rijksmonument en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de restauratie van het fort, het organiseren van culturele activiteiten, het werven van vrijwilligers en het genereren van inkomsten uit fondsen. Voorts is een samenwerking met de CultuurCantine opgezet waardoor de activiteiten op het fort ondersteund worden door professioneel beheer, gastheer/gastvrouw –schap en er structurele inkomsten zijn. Daarmee is een mooie basis gelegd voor een bruisend fortleven.

De Stichting heeft een Bestuur en een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht vergadert circa vier keer per jaar, waarvan minstens tweemaal per jaar samen met het Bestuur. De Raad van Toezicht is op zoek naar versterking.

Profielschets
Wij zoeken enthousiaste mensen die affiniteit hebben met het op duurzame wijze beheren van cultureel erfgoed. Wij vragen voor deze functie een netwerker die wil fungeren als constructief klankbord en waar nodig het bestuur kan bijstaan met raad. Voorts is het de taak van de Raad van Toezicht om onafhankelijk toezicht te houden op het beleid en de algemene gang van zaken in de Stichting. Wij zoeken mensen met goede contactuele vaardigheden die er plezier aan ontlenen om ieders kwaliteiten optimaal te benutten voor de organisatie als geheel (samenbindend leiderschap). Bestuurlijke ervaring in een vrijwilligersorganisatie en een financiële- of bedrijfskundige achtergrond is wenselijk. Het betreft een onbezoldigde functie met een tijdinzet van circa 4 uur per maand.

Bij belangstelling gelieve contact op te nemen met de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting C-Fort. (mevrouw A. Kamp, e-mail: jgjkamp@planet.nl)

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit in de buurt en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s