Herenweg en Gageldijk op de schop in 2018

werk-aan-de-wegIn 2018 gaan de Herenweg en de Gageldijk op de schop. Reden: de riolering moet worden vervangen. Tegelijkertijd zullen er verkeerstechnische veranderingen worden doorgevoerd om de veiligheid te verbeteren van auto’s, fietsers en voetgangers. Ook zal rekening worden gehouden met de verwachte toename van hemelwater en de beste afvoer daarvan. De bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder is op verzoek van de gemeente betrokken bij de plannen.

Op 8 juni jl. heeft de gemeente de bewoners geïnformeerd over alles wat met deze reconstructie samenhangt. Door Ingenieursbureau Boot zijn op basis van de eisen en wensen een aantal scenario’s aan de inwoners voorgelegd, waarover uitgebreid van gedachten is gewisseld. Op basis van de reacties van bewoners en bedrijven zal gekeken worden naar de beste en meest veilige verkeerstechnische oplossingen.

Wat in ieder geval gaat gebeuren:

  • Op de Herenweg wordt ook gekeken naar de meest veilige oplossing voor fietsers in relatie tot het tracé van de weg. Daarnaast zal de verkeerssituatie bij het fort Maarsseveen worden verbeterd.
  • Op de Gageldijk ligt de riolering onder het huidige fietspad. De nieuwe riolering komt onder het wegdek. Omdat het fietspad annex voetpad nu slechts 1,5 meter breed is bij tweerichtingsverkeer – wat leidt tot veel ongelukken – wordt dat verbreed. De bomen zullen verwijderd moeten worden en het is de vraag of het mogelijk is andere bomen terug te plaatsen, gezien de ruimte die nodig is voor wortels en hemelwater.
  • Door een andere aansluiting op het rioleringsstelsel zullen ook opgravingen plaatsvinden op een deel van de Maarsseveens Vaart.

De werkzaamheden starten in 2018 (exacte datum nog niet bekend) en duren 9 maanden; 4,5 maand voor de Herenweg en 4,5 maand voor de Gageldijk. Er zal zeker sprake zijn van enige overlast voor de bewoners en bedrijven. De uitvoering start in 2018. Het ingenieursbureau zorgt voor een maandelijkse nieuwsbrief en geeft informatie over de voortgang.

In september 2017 zal weer een informatieavond door de gemeente worden georganiseerd. Daarna zal na de definitieve keuze een aannemer worden gecontracteerd.

Dit bericht werd geplaatst in Gageldijk, Herenweg. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s