Zomerfeest 2017: leuke buren, leuke buurt, leuk feest!

Onder het motto  ‘Leuke buren, leuke buurt’ vond het jaarlijkse Zomerfeest plaats. De organisatoren hadden het ook dit jaar uitstekend geregeld: hapjes en drankjes, verse friet, de fluisterboot en kraampjes waarin bewoners hun activiteiten en plannen presenteerden. Meer nieuws hierover komt uiteraard ook op deze website.

Tientallen bewoners bezochten het feest. Van oudgedienden die geboren en getogen zijn in de polder tot nieuwe bewoners die hun nieuwe woning nog aan het opknappen waren. Mensen die geen feest gemist hebben en mensen die voor het eerst eens kwamen kijken.

Voorzitter Gerard Baars vertelde over wat het bestuur en de buurt zoal bezighoudt:

  • Het bestemmingsplan Maarsseveen-Molenpolder. Er blijven maximaal  12 evenementen per jaar, niet overal waar dat zou mogen gaat ook daadwerkelijk gebouwd worden, er komt geen  24 uurs-recreatie, er komt wel extra daghoreca en er wordt een beeldkwaliteitsplan gemaakt voor de kant Herenweg;
  • de gemeente gaat een klachtenpunt instellen voor overlast van activiteiten bij de  Maarsseveense Plassen. Een jaar lang worden meldingen verzameld. Melden van overlast is belangrijk! Meer nieuws volgt.
  • Upgrade NRU / Zuilense Ring en consequenties voor ons gebied: de gemeenteraad heeft een amendement (een toevoeging aan de Voorjaarsnota) aangenomen waardoor de gemeente proactief moet meewerken met de bewonersverenigingen. De inzet van de bewoners is in ieder geval: geluidsoverlast terugbrengen door snelheid naar 80 km, zeer stil asfalt, bereikbaarheid houden en sluipverkeer tegengaan.
  • Vervanging riool Herenweg / Gageldijk 2018: zie het bericht hierover op de website.
  • Oproep het bestuur zoekt nieuwe leden. Het doel:  professioneel aanpakken van dossiers, in goede samenwerking en met een taakverdeling die past bij de bestuursleden. Interesse? Neem contact op!

Al met al kunnen we stellen: leuke buren, leuke buurt, en alweer een leuk feest!

Dit bericht werd geplaatst in Zomerfeest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s