Gewijzigd evenementenbeleid Maarsseveense Plassen tot teleurstelling van de bewonersvereniging toch vastgesteld

Afgelopen dinsdagavond (30 januari) heeft de gemeenteraad van Stichtse Vecht het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen e.o. vastgesteld. Onderdeel van dit bestemmingsplan is het evenementenbeleid bij de plassen.

Voorafgaand aan het overlegproces zijn tussen de gemeente, de bewonersvereniging en de andere overlegpartners duidelijke schriftelijke afspraken gemaakt over de te hanteren uitgangspunten bij het evenementenbeleid. Later tijdens het overleg is met instemming van alle partners nog een aantal wijzigingen in het evenementenbeleid doorgevoerd.

Gemeenteraad stemt voor ruimer evenementenbeleid
Ondanks deze afspraken is afgelopen dinsdag (30 januari) toch anders besloten: de gemeenteraad heeft namelijk ingestemd met het idee van de gemeente om toch een verruiming van de mogelijkheden voor evenementen toe te staan.

Het bestuur van de bewonersvereniging vindt dit een zeer teleurstellende gang van zaken. Temeer ook, omdat de gemeente met deze werkwijze ook de afspraken over de samenwerking schendt.

De bewonersvereniging is ook teleurgesteld in de politieke partijen van Stichtse Vecht die – op GroenLinks na – blijkbaar akkoord gaan met deze manier van werken van de gemeente.

Wat is uw mening?
Volgende week zal het bestuur van de bewonersvereniging de ontstane situatie intern bespreken. In de tussentijd verneemt het bestuur graag van de bewoners in ons gebied wat hun mening over en suggesties bij deze kwestie zijn. Deze kunnen worden gemaild naar contact@maarsseveenmolenpolder.nl.

Het bestuur van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder

Dit bericht werd geplaatst in Evenementen, Maarsseveense Plassen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Gewijzigd evenementenbeleid Maarsseveense Plassen tot teleurstelling van de bewonersvereniging toch vastgesteld

  1. Marianne de Gier zegt:

    Dit is een regelrechte schande, waarbij formele wederzijdse afspraken eenzijdig door de gemeente met voeten worden getreden, terwijl het ook nog op zo’n slinkse wijze is gegaan. Als de gemeente zo om gaat met haar bewoners en dat “ordentelijk en gezamenlijk afspraken maken” wil noemen, lijkt het mij verstandig te bezien welke mogelijkheden ons nog resten om de gemeente in het gareel te krijgen. Daarom mijn allereerste vraag: heeft de gemeente het recht zich zo op te stellen en haar wil op te leggen? Zo ja, dan verlies ik totaal mijn vertrouwen in de procedures tussen de gemeente en haar bewoners. Zo nee, dan beschuldig ik de gemeente van onoorbaar en niet te tolereren gedrag. Welke wegen staan ons dan nog open? Is het goed om dit onder de aandacht te brengen van de Nationale Ombudsman door middel van een klacht? Ik hoop dat dit niet het einde is van onze mogelijkheden om goede afspraken te maken met de gemeente, die recht doen aan gerechtvaardigde eisen en wensen van haar bewoners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s