Bericht van het bestuur: bestemmingsplan, melden overlast, bestuursleden gezocht!

Beste medebewoners,

Samen hebben we ons ingezet om het bestemmingsplan Maarsseveense Plassen e.o. te verbeteren. Massaal onderschreven jullie, de bewoners, de petitie tegen de uitbreiding van het evenementenbeleid. Toch heeft de gemeenteraad daarvoor gekozen en is het plan aangenomen. We zijn en blijven boos over de geschonden afspraken. Dat zorgt ervoor dat ons vertrouwen in de gemeentelijke politiek tot vriespunt gedaald is. Dat hebben we de gemeente in een brief geschreven met daarbij de uitnodiging om met ons te overleggen en terug te kijken op het proces. We hebben overwogen juridisch verder te knokken en naar de Hoge Raad te gaan. Dan doen we niet: de kans op aanpassing van het plan lijkt namelijk beperkt.

Wat kunnen we wel doen?
We gaan onderzoeken hoe het nieuwe bestemmingsplan met zo weinig mogelijk overlast kan worden nageleefd. Daar hebben we jullie hard bij nodig! Geef alle, Alle!, overlast door op onderstaande telefoonnummers en op onze site. Geluidsversterking mag wel, maar lang niet alles, en zeker geen versterkte muziek. Meld dat de gemeente, en geef het ook aan ons door. Op die manier kunnen we samen de gemeente scherp houden. Ook gaan we ons verdiepen in de techniek achter de geluidsnormen. Voor de komende touwtrekkerij over de Rondweg (N230) kan dat ook goed van pas komen. Naast de nadelen van de uitbreiding van het evenementenbeleid hebben we in het nieuwe bestemmingsplan ook verbeteringen kunnen afspreken. Daar zijn we blij mee: het plan voor 24-uurs recreatie is ingetrokken en de te bebouwen oppervlakten zijn drastisch ingeperkt.

Het melden van overlast:

  • Meld alle overlast bij de gemeente via: www.stichtsevecht.nl/melding-maarsseveen
    Neem voor alle vormen van overlast contact op met de gemeentelijke boa’s: 06 580 761 31, van 07 tot 22 uur.
  • Bij ernstige vormen van overlast, ook buiten kantooruren: politie 0900 8844
  • Overlast binnen recreatiegebied: receptie Strandbad: 030 2610186, van 09 tot 18 uur
  • Stank en geluid: Milieuklachtentelefoon, ook buiten kantooruren: 0800 022 55 10
  • En meld graag alle vormen van overlast ook bij de bewonersvereniging, zodat wij een vinger aan de pols kunnen houden: info@maarsseveenmolenpolder.nl

Helpt u mee?
En verder: we blijven ons inzetten voor de buurt en zijn bewoners. Help ons daarbij en doe mee. Want de afgelopen tijd heeft ons erg veel energie gekost. Nieuw bloed is erg welkom. Laat het weten, meld je hier aan!. Of op het zomerfeest op 23 juni, net zoals andere jaren bij Staatsbosbeheer aan de Westbroekse Binnenweg.

Het bestuur van de bewonersvereniging

Dit bericht werd geplaatst in Bestemmingsplan, Bewonersvereniging, geluidsoverlast. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s