Zomerfeest en ALV 2018 groot succes!

Schermafbeelding 2018-07-09 om 18.06.44Op zaterdag 23 juni j.l. was het jaarlijkse zomerfeest van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder bij Staatsbosbeheer aan de Westbroekse Binnenweg in Molenpolder. Hieronder volgt een kort verslag van de ALV en enkele sfeerbeelden van het zomerfeest dat door 70 inwoners is bezocht!

Kort verslag ALV:

Bestemmingsplan Maarsseveense Plassen:
Het bestemmingsplan is goedgekeurd door de gemeenteraad en ligt bij de RvS (de beroepstermijn is verlopen);
In het kort een terugblik van onze bewonersvereniging: we zijn tevreden met de ruil van een paar extra daghorecapunten bij de Maarsseveense Plassen voor inlevering van bouwvlak en het feit dat er geen 24-uurs recreatie bij de plassen komt. We zijn wel bezorgd over de toename van de activiteiten bij de plassen en de extra geluidsoverlast die hier mogelijk mee gepaard gaat.
We hebben alle bewoners een brief gestuurd om overlast direct te melden. Als er overlast is dit graag zowel melden bij de gemeente (die geen meldingen interpreteert als geen overlast) als bij de bewonersvereniging (zodat we op de hoogte blijven van het aantal meldingen).

1e herziening bestemmingsplan Herenweg-Gageldijk:
De bewonersvereniging is in een voorfase betrokken en heeft een brief gestuurd met haar zienswijze. Vrijwel al onze punten zijn overgenomen in een volgende versie van het plan. Binnenkort zal het proces verder vervolgd worden.

Vervanging riool en (her)inrichting Herenweg / Gageldijk:
De riolering op de Herenweg en de Gageldijk moet worden vervangen.
Er heeft met bewoners en ondernemers een aantal overleggen plaatsgevonden hoe het proces wordt ingericht en hoe de herinrichting eruit gaat zien.
Om het riool te kunnen vervangen zullen de bomen aan één kant van de Herenweg / Gageldijk moeten wijken. Op de Herenweg worden na de vervanging van het riool evenveel bomen terug geplaatst. Op de Gageldijk zullen door verbreding van het fietspad veel bomen niet kunnen worden herplant. De wegen blijven even breed. Op de Hereweg komen rode fietsstroken. Er ligt een plan voor om de kruising Herenweg-Maarsseveense Poort te veranderen. Op dit moment loopt de aanbestedingsprocedure voor de werkzaamheden.

Buren van de Zuilense Ring
Marianne de Gier heeft een update gegeven van de upgrade van de NRU / Zuilense Ring. Het is een complex dossier. Hoofdpunten zijn dat het voor bewoners belangrijk is dat de kruispunten verdiept worden aangelegd en niet verhoogd (veel geluidsoverlast).
Daarnaast dat de snelheid 80 km/u wordt en dat sluipverkeer op de Gageldijk, Herenweg, Westbroekse Binnenweg en Oudedijk wordt tegengegaan.
Voor bewoners is de gezondheid belangrijk. Belangrijkste inzet is dan ook dat geluidsoverlast en uitstoot van fijnstof zo veel als mogelijk wordt beperkt.
In dit dossier zijn veel partijen betrokken (Gemeente Stichtse Vecht, Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat). Van belang is dat de Gemeente Stichtse Vecht er alles aan gaat doen om bovenstaande belangen van bewoners optimaal te vertegenwoordigen.

Samenstelling bestuur:
De termijn van 3 jaar voor veel bestuursleden van de bewonersvereniging loopt binnenkort af. Er wordt een oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden. Deze kunnen zich tot 20 augustus a.s. melden via contact@maarsseveenmolenpolder.nl
We zoeken bewoners die sociale activiteiten willen organiseren en bewoners die zich met politieke dossiers in ons gebied willen bezig houden.
Op maandag 3 september as om 20 uur is een vergadering van het bestuur, waarvoor alle kandidaatsbestuursleden worden uitgenodigd. Op die dag wordt onderling bepaald wie welke rol in het ‘nieuwe’ bestuur invult.

Bewonersfeest:
Er wordt afgesloten met een groot applaus voor de Commissie Sociaal die dit zomerfeest heeft georganiseerd! Daarna genieten de bewoners van een gezamenlijke borrel met een hapje en een rondvaart in het prachtige gebied.

Dit bericht werd geplaatst in Bewonersvereniging, Zomerfeest. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s