Meldingssysteem klachten Maarsseveense Plassen

(bericht van de gemeente)

Meldingssysteem voor de Maarsseveense Plassen

Met dit bericht informeren wij u over ons meldingssysteem voor het recreatiegebied De Maarsseveense Plassen. Uit gesprekken met de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder blijkt dat bewoners regelmatig (geluid)overlast ervaren van het recreatiegebied. Gezien de bestemming en het gebruik van het recreatiegebied is het niet mogelijk om (geluid)overlast weg te nemen. Het gebied heeft een belangrijke recreatieve functie in deze regio. De activiteiten en evenementen die hier plaatsvinden passen binnen de regels van het bestemmingsplan en het beleid. Wel nemen wij de signalen die wij ontvingen van de bewonersvereniging serieus. Daarom hebben we over 2017 en 2018 het (geluids)overlast in kaart gebracht.

Evaluatie 2017 en 2018
De geluidsonderzoeken die in 2017 en 2018 hebben plaatsgevonden laten zien dat in praktisch alle gevallen voldaan is aan de gestelde geluidsnorm. Het aantal concrete meldingen in 2017 en 2018 van (geluids)overlast van het recreatiegebied De Maarsseveense Plassen was ook relatief laag. De bewonersvereniging is van mening dat het aantal meldingen laag is omdat er nu teveel kanalen zijn waar gemeld kan worden. Daardoor willen wij u graag door middel van dit bericht op ons (vernieuwde) meldingssysteem attenderen.

Hoe te handelen bij geluidsoverlast
Als er sprake is van aanhoudende of regelmatig terugkerende geluidsoverlast is het goed om eerst de beheerder van het recreatieschap of de ondernemer in het recreatiegebied aan te spreken. In de meeste gevallen is het probleem via een kort telefoontje opgelost. Bij aanhoudende geluidsoverlast kunt u de milieuklachtentelefoon bellen. Zij gaan over milieugerelateerde klachten over bedrijven/horeca, de evenementen en andere activiteiten op het strandbad zoals geluid en stankoverlast.
1. de receptie van het strandbad
030-2610186 (van 9:00 tot 18:00 uur).
2. de milieuklachtentelefoon
0800 – 022 55 10 (ook buiten kantooruren).

Hoe te handelen bij andere vormen van overlast
De gemeentelijke BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) en de politie kunnen alle vormen van andere overlast oppakken.
1. de gemeentelijke BOA’s
06-58076131 (van 07:00 uur tot 22:00 uur).
2. de politie
0900-8844 als er sprake is van grote vormen van overlast.

Noot van de vereniging: deze informatie is snel te vinden via de knop ‘melden overlast’ in de hoofdnavigatie.

Dit bericht werd geplaatst in geluidsoverlast, Maarsseveense Plassen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s