Werkzaamheden Oostelijke Vechtplassen gestart

De provincie Utrecht is gestart met de herstelwerkzaamheden van de Natura2000-natuur in de Westbroekse Zodden, Huis te Hart, Molenpolder en Noorder Maarsseveense Plassen. Hieronder vindt u meer informatie over de planning van de werkzaamheden in de periode tot 1 maart 2020.

Algemene afspraken
Er worden in principe alleen op werkdagen (van maandag tot en met vrijdag) graafwerkzaamheden uitgevoerd. Op zaterdag verricht de aannemer af en toe wat voorbereidingen, maar er wordt dan niet gegraven. Op zondagen wordt er helemaal niet gewerkt.

Blauwe diesel
De machines die de aannemer gebruikt in het gebied gebruiken geen oliehoudende diesel, maar zogenoemde blauwe diesel: Blauwe diesel wordt o.a. geproduceerd uit plantaardige olieën als afvalstof van de voedselindustrie. Omdat de brandstof niet van minerale olie is gemaakt wordt ruim 80% minder CO2 uitgestoten dan bij gewone diesel.

Planning werkzaamheden
Deze algemene planning hieronder loopt tot 1 maart 2020. Van maart tot september 2020 liggen de werkzaamheden stil, omdat het dan broedseizoen is.  In de Molenpolder vinden dit uitvoeringsseizoen maar beperkt werkzaamheden plaats. De hoofdmoot van het werk wordt hier in het volgende seizoen, vanaf september 2020, opgepakt.

Vragen of tips?
De provincie probeert overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen. Heeft u tips of vragen over het project? Neem dan gerust contact op:
• e-mail: oostelijkevechtplassen@provincie-utrecht.nl
• Telefoonnummer (tijdens kantooruren): 030 – 258 35 11
• Bij calamiteiten, buiten kantooruren: 06 – 531 79 538

Inloopspreekuur
Om de week op donderdag (in de oneven weken) kunt u tussen 15:00 en 16:00 uur terecht op het inloopspreekuur. U vindt de projectleiders in de bouwkeet aan de Kerkdijk in Westbroek. Ga tussen de huisnummers 28 en 30 het pad op.

Feestdagen 2019
De komende feestdagen liggen de werkzaamheden stil van 25 december tot en met 1 januari 2020. Op 2 januari 2020 gaat de aannemer weer aan de slag. Ook de planning van de inloopspreekuren is dan net een beetje anders. Er zijn inloopspreekuren op 20 december 2019, en op 9 en 16 januari 2020 van 15:00 tot 16:00 uur. Daarna volgen de inloopspreekuren het normale ritme: in de oneven weken op donderdag, steeds tussen 15:00 en 16:00 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Molenpolder, Natura2000, Staatsbosbeheer. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s