Samen klussen tegen de Processierups

Schermafbeelding 2020-03-11 om 19.52.04Op zaterdag 7 maart was het zover. De bewonersvereniging Maarsseveen Molenpolder organiseerde een sociale activiteit voor de bewoners. Dit keer stond de activiteit in het teken van de natuurlijke bestrijding van de processierups. Koolmezen eten samen met pimpelmezen, koekoek, boomklevers en spreeuwen de rupsen op en zo ontstaat er een natuurlijke bestrijding. Een paar weken geleden deed de bewonersvereniging een oproep onder de bewoners om met elkaar koolmezenkastjes te bouwen. Hier werd goed op gereageerd en zo ontstonden er twee workshops. De twee workshops werden begeleid door Nynke de Boer. Nynke is professioneel Klustante en ze werd geassisteerd door Imelda Janse.

IMG_20200309_131954

Imelda is meubelmaker. Zo waren de bewoners in goede handen in de nieuwe werkplaats van Nynke. Na een kennismaking en de uitleg ging iedereen aan de slag in tweetallen en vulde de ruimte zich al snel met hamer en boorgeluiden.
“Het is zo mooi om te zien dat de buurt alle hulpbronnen zelf in huis heeft: bereidwillige bewoners, professionele ondersteuning en een mooie werkplaats. Het is een gezellige bijeenkomst waar buurtbewoners elkaar treffen en samen aan de slag gaan.” Aldus Yvonne Lonis en Ria van Oostrom van de bewonersvereniging.

Na 1,5 uur gezellig samen klussen stond de eerste groep trots met het zelfgebouwde mezenkastje te poseren voor de werkplaats van Klustante aan de Westbroeksebinnenweg 14 in Tienhoven.

 

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit in de buurt, Bewonersvereniging, Van alles en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s