Werk Herenweg-Gageldijk ligt stil: vragen aan gemeente

Schermafbeelding 2020-03-22 om 11.41.47De afgelopen weken is er niet meer gewerkt aan de vervanging van het riool aan de Herenweg en Gageldijk. Tot op heden is er nog geen bericht van de gemeente gekomen waarom het werk is stilgelegd.

Daarom hebben we als bestuur van de bewonersvereniging een brief naar het College van B&W gestuurd met de volgende vragen:

 1. Wat is de reden voor het stil leggen van het werk aan de Herenweg-Gageldijk?
 2. Waarom zijn bewoners tot nu toe niet geïnformeerd over het stil leggen van het werk en de reden voor het stil leggen?
 3. Wat zijn de consequenties van het stil leggen van het werk voor de planning of concreter de einddatum waarop het werk wordt afgerond?
 4. Kan de gemeente de bewoners(vereniging) nader en volledig berichten over de ontwikkelingen omtrent de verzakkingen van het net nieuw aangelegde riool? In hoeverre zet de verzakking door en – indien dit het geval is – wat zijn de consequenties van de verzakking en wat gaat de gemeente hier concreet op welke termijn aan doen? En als achtergrond, waarom zijn de putten van het nieuwe riool niet onderheid, aangezien ze op veengrond liggen?
 5. Kan de gemeente de bewoners(vereniging) nader en volledig berichten over andere knelpunten en problemen omtrent het werk aan de Herenweg en Gageldijk? Dit omdat er een aantal verontrustende berichten de ronde gaan. De bewonersvereniging wil graag dat er op korte termijn op alle vlakken volledige transparantie in dit dossier en aanverwante zaken komt.

Als bestuur van de bewonersvereniging verwachten we een snel en volledig antwoord op bovenstaande vragen van de gemeente.

Dit bericht werd geplaatst in Gageldijk, Herenweg en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Werk Herenweg-Gageldijk ligt stil: vragen aan gemeente

 1. Gerrie Roelofsen zegt:

  Geacht Bestuur,

  Gisteren fietste ik met mijn zoontje (7 jaar) over de Gageldijk. Vanaf het stoplicht en de ingang vd maarsseveenseplassen is het fietspad al opgebroken. Er licht daar allemaal *glas *en puin!

  Nu is er een oranje stippellijn getrokken voor de fietsers / wandelaars getrokken. De auto’s rijden er als “gekken”. Echt Mega hard. De weg is hierdoor smaller geworden. En toch blijven ze elkaar rake links passeren, terwijl er ook nog fietsers zijn. Fietsers worden gewoon de kanten ingeduwd. Daarbij staat er ook nog een gevaarlijk dranghek om een apparaat heen letterlijk aan de rand van de weg, dat in het donker niet zichtbaar is voor fietsers, en automobilisten.

  Ik zou het zeer op prijs stellen dat hier de gemeente ook wat aan gaat doen. Het is echt onverantwoord hoe automobilisten / vrachtwagens hier hard rijden.

  Bij de kruising van de Maarsseveenseplassen / afrit Zuilense ring, staan er geen borden dat de Herenweg is afgesloten. Ook daar is het levensgevaarlijk. De hele dag zijn er vrachtwagens en automobilisten met een hoge snelheid aan het keren. Hier steken fietsers en voetgangers over, het wordt elke dag gevaarlijker.

  Er staan nu tijdig geen borden dat bedrijven niet via deze weg bereikbaar zijn!

  Zou u als contactpersoon, dit ook mee willen nemen naar de gemeente?

  Hartelijk dank.

  met vriendelijke groet, Gerrie Roelofsen Berkenhof 15

  Op zo 22 mrt. 2020 om 11:44 schreef Bewonersvereniging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s