Veel vragen bewonersvereniging over werkzaamheden Herenweg-Gageldijk

De bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder maakt zich al langere tijd zorgen over de voortgang van de rioolwerkzaamheden aan de Herenweg en de Gageldijk. Oorspronkelijk had het werk, dat 1,5 jaar geleden is gestart, eind mei j.l. moeten zijn afgerond. Nu blijkt dat de werkzaamheden voorlopig nog lang niet worden afgerond. Sterker nog, er zijn grote fouten bij de werkzaamheden gemaakt, waardoor het meer dan denkbaar is dat (een deel van) het werk opnieuw moet worden gedaan. Hierdoor lijkt het zeer waarschijnlijk dat het nog lang gaat duren, voordat de weg weer open gaat. Daarnaast is het werk ook financieel een enorm fiasco voor de gemeente aan het worden. Eerder is al een grote overschrijding geweest op de begroting. Nu dreigt een tweede, mogelijk nog grotere overschrijding. Van de kant van de gemeente blijft het tot nu toe stil.

De bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder heeft eerder al een aantal keer contact met de gemeente gezocht over de ontstane situatie. De reactie van de gemeente was steeds zeer summier. En de situatie is er ondertussen zeker niet beter op geworden. De sterke indruk bestaat dan ook bij de bewonersvereniging dat de gemeente dit dossier niet onder controle heeft. Daarom stuurt de bewonersvereniging nu opnieuw een brief aan de gemeente om haar zorgen te uiten en antwoord te krijgen op alle vragen die er leven.

Fout(en)
De zorgen van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder hebben onder andere betrekking op de fouten die zijn gemaakt bij de aanleg van het nieuwe riool aan de Herenweg-Gageldijk. De bewonersvereniging wil graag weten wat de “ontwerpfout” in het nieuwe riool precies inhoudt en wat de omvang hiervan is. Daarnaast wil zij weten waarom deze fout niet eerder aan het licht is gekomen. Ook wil ze weten wat mogelijke oplossingen zijn, welke oplossing de voorkeur heeft, welke werkzaamheden aanvullend moeten worden uitgevoerd om de fout te herstellen, en welke overlast de bewoners daarbij zullen ondervinden.
Daarnaast vraagt de bewonersvereniging zich af of de gemeente laat uitzoeken wat er precies is misgegaan in dit dossier en wat de rol van de gemeente hierbij is geweest. En als er inderdaad een onderzoek wordt uitgevoerd naar het handelen van de gemeente in dit dossier, door wie dit onderzoek wordt gedaan en wanneer de uitkomsten van het onderzoek naar buiten komen.

Vervolg van de werkzaamheden en planning
Na het stilleggen van het werk aan de Herenweg-Gageldijk een paar maanden geleden is het vervolg voor de bewoners volstrekt onduidelijk. Daarom wil de bewonersvereniging weten wanneer het werk aan de Herenweg-Gageldijk weer wordt hervat en wat de nieuwe einddatum wordt waarop het werk wordt afgerond.

Financiën
De oorspronkelijke begroting van het aanbestede werk aan de Herenweg-Gageldijk is intussen al een keer flink overschreden. Gesproken wordt over een overschrijding tussen de 1 en 2 miljoen euro. Het echte bedrag is echter onhelder. Er komt door de ontstane situatie vrijwel zeker nog een tweede grote overschrijding aan. De bewonersvereniging vraagt zich af waarom de gemeente alle informatie hierover tot nu toe intern houdt en geen enkele verantwoording aflegt aan de bewoners van het gebied en breder de inwoners van Stichtse Vecht. De bewonersvereniging heeft de gemeente dan ook gevraagd wanneer de gemeente op dit punt extern verantwoording gaat afleggen.

Communicatie
De gemeente communiceert in dit dossier reactief, onvoldoende en incompleet. Hierdoor weten de bewoners niet wat er precies gaande is en wat de gevolgen voor de bewoners zijn. Dit ondanks het feit dat de gemeente een convenant heeft met de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder, waarin staat dat de gemeente de bewoners(vereniging) proactief van informatie zal voorzien. De bewonersvereniging heeft dan ook gevraagd waarom de gemeente de afspraken uit het convenant met de bewonersvereniging niet nakomt en hoe de gemeente er vanaf nu voor gaat zorgen dat er conform het convenant wordt samengewerkt.

Al met al vindt de bewonersvereniging het handelen van de gemeente op alle vlakken in dit dossier zeer betreurenswaardig. De bewonersvereniging verwacht dan ook op zeer korte termijn, uiterlijk binnen 2 weken, een uitgebreid en compleet antwoord van de gemeente op alle vragen en zorgen die zij heeft geuit. Hopelijk werpt dit meer licht op de situatie.

Dit bericht werd geplaatst in Gageldijk, Herenweg en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Veel vragen bewonersvereniging over werkzaamheden Herenweg-Gageldijk

  1. Hans Roozenburg zegt:

    Dank jullie. Ik waardeer de inzet van de bewonersvereniging en bevreemd me over de opstelling van de gemeente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s