Invloed bewoners op Regionale Energie Strategie

Komen er zonneweiden in ons gebied om de energietransitie mogelijk te maken, halen we warmte uit de aarde? Een oproep aan bewoners!

Waar gaat het over? In het klimaatakkoord is afgesproken dat Nederland over 10 jaar bijna de helft minder CO2 uitstoot als in 1990 en dat de reductie in 2050 95 procent moet bedragen. De RES, de regionale energiestrategie legt vast welk deel daarvan in onze regio gerealiseerd gaat worden en hoe dat gebeurt. De Bewonersvereniging Maarsseveen/Molenpolder wil ook op dit terrein namens en met de bewoners een gesprekspartner naar de gemeente worden. We zoeken bewoners die met ons mee willen denken en het voortouw willen nemen in het overleg met de gemeente.

Het gaat bij de Regionale Energie Strategieën over de vraag waar plaats is voor duurzame energie en op welke manier die wordt opgewekt: windmolens, zonneweiden, of bijvoorbeeld aardwarmte. Ook gaat het om vragen of het energienet de extra hoeveelheid elektriciteit aan kan en of het financieel haalbaar is. En, voor een vereniging als de onze niet in de laatste plaats: of er draagvlak onder de bevolking is.

Begin oktober is een concept RES voor ons gebied klaar. Het gaat hierbij om de RES voor de U16: 16 gemeenten binnen de provincie Utrecht waaronder de gemeente Stichtse Vecht. Volgende zomer wordt de energiestrategie op landelijk niveau definitief vastgesteld en wordt elke 2 jaar bekeken of Nederland en de regio op de schema’s van 2030 en 2050 liggen.

Als bewoners kunnen we de komende periode invloed hebben hoe de toekomst van ons gebied er uit komt te zien, voor nu en de generaties die na ons komen in onze leefomgeving.

Denk en doe mee en laat dat weten via de e-mail of spreek ons aan, ook als je meer wilt weten:

Hans Verhoeven, Westbroekse Binnenweg 24
Harald Logt, Nedereindsevaart 18
Willem Jan Boot, Oudedijk 52

Meer informatie over de RES: http://www.regionale-energiestrategie.nl

Dit bericht werd geplaatst in Bewonersvereniging en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Invloed bewoners op Regionale Energie Strategie

  1. Hans Roozenburg zegt:

    <!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Helvetica; panose-1:2 11 5 4 2 2 2 2 2 4;} @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {margin:0cm; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif;} h2 {mso-style-priority:9; mso-style-link:"Kop 2 Char"; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; font-size:18.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; font-weight:bold;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-priority:99; color:blue; text-decoration:underline;} span.Kop2Char {mso-style-name:"Kop 2 Char"; mso-style-priority:9; mso-style-link:"Kop 2"; font-family:"Calibri",sans-serif; font-weight:bold;} p.o2-appended-tags, li.o2-appended-tags, div.o2-appended-tags {mso-style-name:o2-appended-tags; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif;} span.tag-prefix {mso-style-name:tag-prefix;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt;} div.WordSection1 {page:WordSection1;}

  2. Liesbeth zegt:

    Dag Hans, je antwoord is helaas niet leesbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s