Brief bewonersvereniging aan gemeente

Deze brief heeft het bestuur van de bewonersvereniging, aan de gemeente gestuurd mede namens bewoners die gereageerd hadden op de eerdere oproep.

Betreft: reactie op uw brief dd 1 april 2021 met kenmerk Z/21/212700-D/21/330770

Maarsseveen, 28 april 2021

Geachte wethouder Van Liempdt,
cc Gemeenteraad van Stichtse Vecht, College van B&W van Stichtse Vecht,

Op 14 maart jl. heeft de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder in een brief haar zorgen geuit over de voortgang van de vervanging van het riool aan de Herenweg-Gageldijk. Op 1 april hebben we een antwoord van de gemeente Stichtse Vecht ontvangen. In dit antwoord geeft de gemeente onder andere aan dat zij zich niet herkent in de brief van de bewonersvereniging. Daarbij uit de gemeente haar ongenoegen over de brief van de bewonersvereniging.

De brief van de gemeente van 1 april j.l. hebben wij gedeeld onder de bewoners van de Herenweg-Gageldijk en hen gevraagd om hun reactie.

Een groot aantal bewoners heeft hier gehoor aan gegeven. In hun reacties onderschrijven de bewoners alle punten die de bewonersvereniging eerder in haar brief van 14 maart aan de gemeente heeft verwoord. De bewoners geven aan bezorgd en ontstemd te zijn over de reactie van de gemeente (brief 1 april), die zij onder andere als “de situatie ontkennend”, “denigrerend”, “een blamage” en “geen enkele regie en verantwoordelijkheid nemend” bestempelen. De bewoners voelen zich door de brief van de gemeente niet gehoord en voelen zich als “zeurend” weggezet, terwijl het duidelijk is dat dit dossier de afgelopen 2,5 jaar niet onder controle is geweest.

In aanvulling hebben verschillende bewoners in een eerder stadium schade aan hun woning of perceel gemeld bij de gemeente. Deze bewoners hebben hun zorgen geuit over het ontbreken van een opvolging van de kant van de gemeente.

Al met al vinden de bewoners van de Herenweg-Gageldijk de huidige situatie niet wenselijk. De bewonersvereniging wil zich dan ook graag inzetten om, namens de verontruste bewoners, een oplossing te vinden, waarbij recht wordt gedaan aan de zorgen die leven onder de bewoners en de problemen zo snel mogelijk worden opgelost.

Wij stellen dan ook voor dat er op korte termijn een gesprek plaatsvindt tussen een afvaardiging van de bewoners met de verantwoordelijk wethouder, de heer Van Liempdt, en de projectleider.
In dit gesprek willen we graag duidelijkheid krijgen over het verdere verloop van de werkzaamheden en met elkaar in gesprek over concrete oplossingen voor de door de bewoners ervaren problemen. Voorafgaand aan het gesprek zullen wij een uitgebreider overzicht opstellen van de knelpunten.

Graag ontvangen wij binnen twee weken een reactie op deze brief. Daarbij vertrouwen we op een constructieve houding van alle betrokken partijen.

Dit bericht werd geplaatst in Gageldijk, Gemeente, Herenweg. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s