Op excursie met Staatsbosbeheer

VAREN LANGS HET DRIJVEND LAND VAN DE MOLENPOLDER

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder, een natuurgebied vlak boven Utrecht. In een stille fluisterboot kom je tot rust, en geniet je van het uitzicht over de petgaten en legakkers van dit oude veenlandschap. Speur samen met de gids naar de dieren en planten in dit gebied, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw, en loop onderweg een stukje op het “drijvend land”. Een bijzondere ervaring!

LIFE: Nieuw leven in het veen

Om de bijzondere natuur van dit veengebied te behouden is vanuit LIFE het project Nieuw leven in het veen opgericht. Door de watergangen te baggeren en legakkers te herstellen, krijgen de zeldzame dieren en planten die hier leven weer nieuwe kansen.

Let op: Trek laarzen of waterdichte schoenen aan en kleed je op het weer. Neem je verrekijker mee.

Kijk op de website https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/varen-langs-het-drijvend-land-van-de-molenpolder voor meer informatie en om te reserveren. Wil je met een eigen groep en op een andere dag een rondvaart maken? Dat kan ook! Mail naar utrechtwest@staatsbosbeheer.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Overigens: het is niet toegestaan om op eigen gelegenheid het gebied in te gaan. Alleen omwonenden kunnen een ontheffing aanvragen bij Staatsbosbeheer.

ONTDEK FORT RUIGENHOEK!

Verken Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en is daarom nu zeker een bezoek waard! De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en over de beplanting eromheen, die vroeger handig werd gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er enkele bijzondere diersoorten op het fort, zoals de schuwe das en de ijsvogel.

Reserveren is niet nodig, je kunt je aanmelden bij de gids bij het hek van het fort (contante betaling aan de gids; € 5 voor volwassenen; € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar). Zorg voor stevige schoenen. Meer informatie:https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/groene-hart-vechtstreek/ontdek-fort-ruigenhoek

Je kunt deze excursie ook met een eigen groep boeken. Neem hiervoor contact op met utrechtwest@staatsbosbeheer.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Van alles. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s