Bestuur bewonersvereniging: nieuwe structuur, leden gezocht!

Al jaren maakt het bestuur van de bewonersvereniging Maarsseveen-Molenpolder zich namens haar leden sterk voor de leefbaarheid en de verbinding in ons woongebied. Wij nemen bijvoorbeeld wijzigingen van het bestemmingplan kritisch onder de loep en proberen voorgenomen veranderingen met een grote nadelige impact voor de bewoners te voorkomen. Vaak lukt dat, zo staat er gelukkig nog steeds geen hotel aan de Maarsseveense Plassen en is de vergunning voor evenementen met geluidsoverlast beperkt tot 10 evenementen per jaar. Soms is het heel lastig en steken wij veel energie in de samenwerking met de gemeente en provincie om dossier zoals Herenweg/Gageldijk tot een goed einde te brengen.

Ook (verkeers)veiligheid en de daarmee verbonden milieuaspecten houden ons bezig en wij zijn aangesloten bij het initiatief BZR (Buren Zuilense Ring). Wij worden geraadpleegd door de gemeente als het om het “winterdraaiboek” gaat (de afhandeling van verkeer in het schaatsseizoen) en geven gevraagd en ongevraagd input als het om de bescherming van ons leefgebied gaat.

En, niet te vergeten, wij zorgen voor sociale verbinding en plezierige bijeenkomsten zoals het zomerfeest en de nieuwjaarsborrel. Bij deze bijeenkomsten zijn ook steevast vertegenwoordigers van de gemeente en de politieke partijen aanwezig om te kijken wat ons bezig houdt.

Het is nu tijd om voor vernieuwing in het bestuur te zorgen. Een aantal leden zitten al lang en willen graag ruimte voor nieuwe bestuursleden maken. Ook hebben wij nagedacht, hoe wij de taken beter kunnen verdelen, daardoor de druk bij het bestuur kunnen verlagen en meer bewoners bij actuele kwesties kunnen betrekken. Tenslotte doen wij het voor de bewoners.

Wij willen graag door met een bestuur van 5 personen. Heike Brusius, Erik Zeldenrijk en Hans Roozendaal zullen de aandachtsgebieden veiligheid, bestemmingsplannen, sociale verbinding en evenementen behartigen. Voor de aandachtsgebieden communicatie en actuele dossiers zijn wij op zoek naar 2 nieuwe bestuursleden. Actuele dossiers zijn zaken die wij niet kunnen voorspellen. Of zaken die wij juist graag op willen pakken zoals het plaatsen van AED’s in het gebeid en het opleiden van bewoners als het om reanimatie en eerste hulp gaat. Het plaatje in dit bericht geeft schematisch weer hoe wij het voor ons zien.

In de constructie is sprake van een satellietenmodel. Als zich een kwestie voordoet, zoals b.v. een nieuw bestemmingsplan, zal het betrokken bestuurslid een oproep doen onder alle bewoners. Deze oproep zal gaan over de vraag wie samen met het bestuurslid de kwestie op wil pakken. Het bestuurslid stuurt de acties van de “satelliet” aan en communiceert dan wederom met de rest van het bestuur. Op deze manier kunnen wij veel meer kracht in zetten en de betrokkenheid van alle bewoners vergroten. Echter, mocht zich helemaal niemand geroepen voelen zal een kwesties ook niet opgepakt kunnen worden.

Naast de inhoudelijk dossiers dient elk bestuur ook een aantal verplichte rollen in te vullen: voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze worden met een van de aandachtsgebieden gecombineerd omdat de hoeveel werk die uit de formele functie komt, meevalt.

Wij zouden het super vinden als potentiële nieuwe bestuursleden zich alvast bij ons willen melden, misschien mee willen denken en doen. Twijfelt u nog? Spreek ons vooral een keer aan of stuur een mail, we lichten onderwerpen graag toe.
De straten Oudedijk, Westbroekse Binnenweg en Herenweg zijn in het bestuur al vertegenwoordigd. De Gageldijk is helaas nog niet vertegenwoordigd in het bestuur en het zou daarom geweldig zijn als ook iemand van de Gageldijk het bestuur wil komen versterken. Onze doelstelling is om begin 2023 met een nieuwe bestuursstructuur van start te gaan.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van bewonersvereniging Maarsseveen – Molenpolder
Gerard, Heike, Erik, Hans, Willem-Jan, Hans en Yvonne

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Bewonersvereniging. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s