Bewonersvereniging en gemeente tekenen convenant

Op 2 februari 2023 werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen onze bewonersvereniging en de gemeente Stichtse Vecht. Heike bBrusius, onze voorzitter, tekende de overeenkomst, nadat de wethouder haar handtekening had gezet.  
 
De gemeente wilde een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de 37 bestaande bewonersverenigingen en dorpsraden in de gemeente Stichtse Vecht. Dat was een lappendeken en ook wel een flink aantal voor onze gemeente. Zij kregen ook allemaal subsidie, al waren enkele verenigingen niet bijzonder resultaatgericht. Nu zijn er in de nieuwe situatie 28 verenigingen die een convenant ondertekenen. De overeenkomst bepaalt aan welke voorwaarden  en verantwoordelijkheden de bewonersgroepen moeten voldoen en wat de gemeente aan inzet dient te hebben.
 
De verenigingen en raden konden kiezen uit vier thema’s /blokken. Onze bewonersvereniging is meegegaan in de blokken; 1) basisdienstverlening. 2) versterken sociale cohesie en 3) blok toekomstbeeld. Als voorbeeld voor blok 3, toekomstbeeld wordt het plaatsen van AED’s in de buurt genoemd. Blok 4; ‘eigen invulling’ lieten we gaan.
 
Ook vertegenwoordigers van vele andere bewonersverenigingen en dorpsraden waren aanwezig op het stadhuis. Het was een feestelijke bijeenkomst waarbij drie van onze bestuursleden aanwezig waren en ook wat contact hadden met andere verenigingen. Wij kregen de keuze uit drie lekkere stamppotten.
 

Dit bericht werd geplaatst in Bewonersvereniging, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s