Afsluiting Burgermeester Huydecoperweg

Vanaf 27 februari is de Burgermeester Huydecoperweg richting de Ring Utrecht i.v.m. een grootschalige aanpassing van het hogedruk gasnet van de Gasunie afgesloten. Dit is door de aannemer gecommuniceerd met de bewoners in de buurt. Hoe de aannemer het woord buurt geïnterpreteerd heeft weten wij niet. Onze aan de Westbroekse Binnenweg en Oudedijk wonende bestuursleden hebben in ieder geval geen informatie ontvangen.

Als bewonersvereniging maken wij ons zorgen over het dagelijkse sluipverkeer dat komt vanuit Westbroek richting de ring Utrecht. Dit sluipverkeer zal naar verwachting de Westbroekse Binnenweg en de Oudedijk als uitwijk gaan gebruiken. Ook vermoeden wij, dat de Nedereindsevaart illegaal gebruikt gaat worden en de Maarsseveensevaart drukker wordt. Daarom hebben wij de gemeente Stichtse Vecht gevraagd, of zij maatregelen nemen op de genoemde wegen zoals (snelheids)controles of het tijdelijk verlagen van de snelheidslimiet. Het antwoord is “nee”. Dat er overlast zal ontstaan door de wegafsluiting is volgens de gemeente niet te vermijden en de gemeente vertrouwt erop dat de weggebruikers zich aan de regels houden en geen gefrustreerd rijgedrag gaan vertonen, omdat “hun” sluiproute dicht is. Bij het optreden van problemen kunnen wij gebruik maken van een melding via Fixi. Als bestuur zijn wij heel benieuwd hoe dat opgevolgd gaat worden. Ook hebben wij onze teleurstelling kenbaar gemaakt, dat onze zorgen blijkbaar niet serieus genomen worden.

Wij hebben de gemeente in het verleden al diverse keren erop gewezen, dat het voor voetgangers langs de Westbroekse Binnenweg en de Oudedijk i.v.m. het ontbreken van een stoep heel gevaarlijk is om daar te lopen. Als aanwonenden zien wij dagelijks (te) hard rijdende weggebruikers. Drie jaar geleden heeft een medewerker van de gemeente op uitnodiging van ons bestuur de situatie in de ochtendspits onderzocht. Hij heeft de situatie toen al als onprettig tot gevaarlijk ervaren. Een flitscamera is blijkbaar vanwege de goedkeuringsprocedure van Rijkswaterstaat onhaalbaar. Er werd wel een snelheidsdisplay “Smiley” In het vooruitzicht gesteld om weggebruikers op de 50 Km/h attent te maken. Alleen kwam de snelheidsdisplay nooit. Moeten wij echt wachten op een eerste dodelijk ongeluk?

Als voetganger en fietser ben je, zeker als je in de donkerheid of schemering met donkere kleren loopt en geen verlichting bij de hand hebt erg kwetsbaar. De maximale toegestane snelheid van 50 km/per uur is in feite onbegrijpelijk. De verwachte toename van het verkeer tijdens de wegafsluiting zal deze situatie maar verergeren. Laat ons daarom er heel bewust van zijn dat voorzichtig rijden en het dragen van verlichting alleen maar belangrijker wordt.

Dit bericht werd geplaatst in Verkeer. Bookmark de permalink .

2 reacties op Afsluiting Burgermeester Huydecoperweg

  1. groustraina zegt:

    Hebben jullie overwogen de gemeente te vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s