Klimaatgesprekken: inspiratie om je klimaatimpact te verminderen

Ken jij je klimaatimpact? Op welke manier kun jij je impact verkleinen zodat jij er blij van wordt?  Twijfel je soms over de beste of volgende actie? Wil je jezelf de tijd besparen van het allemaal zelf uitzoeken? Doe dan mee met de Klimaatgesprekken!

Wat zijn Klimaatgesprekken?
Klimaatgesprekken is een serie huiskamerbijeenkomsten voor mensen die willen onderzoeken wat zij kunnen doen om zo klimaatvriendelijk te leven. Op een manier die bij henzelf past. Er is alle begrip voor de dagelijkse praktijk of andere afwegingen dan het milieu, zoals geld of gemak. Veranderingen voor het klimaat werken namelijk alleen als je ze ook leuk en gemakkelijk vindt en als ze echt bij jou en jouw persoonlijke situatie passen. Deelnemers aan klimaatgesprekken verminderen hun eigen klimaatimpact, van 5 tot soms 50%. Ook mensen die al heel bewust bezig zijn.

Brainstormen tijdens een Klimaatgesprek

Wat kan ik verwachten?
Tijdens de bijeenkomsten staan thema’s als wonen, reizen, en eten centraal. Met oefeningen, spellen en gesprekken onderzoek je wat jij zelf kunt doen. Bij de gesprekken hoort een lees- en een werkboek, met daarin achtergrondinformatie, tips en checklists. De bijeenkomsten worden begeleid door speciaal hiervoor opgeleide coaches.

Hoeveel tijd en geld kost het?
Er zijn zes bijeenkomsten met een groep van 6 tot 8 personen. De data en tijden plannen we gezamenlijk zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De ervaring leert dat de deelnemers graag om de beurt gastheer of -vrouw zijn. De bijdrage is €30 per persoon, voor de kosten van het materiaal.

Hoe meld ik me aan?
Aanmelden kan op www.klimaatgesprekken.nl met de vermelding dat je mee wilt doen in Stichtse Vecht / Maarsseveen-Molenpolder. Mocht je in een andere gemeente mee willen doen dan kan dat ook. Er starten regelmatig nieuwe klimaatgesprekken op verschillende locaties. Contactpersoon en gespreksleider in Stichtse Vecht is Liesbeth Tettero.

Stichting Klimaatgesprekken is onderdeel van Carbon Conversations, dat in het Verenigd Koninkrijk al 10 jaar bestaat.