Waterpeil hoger, kans op schade aan uw huis

WaterpeilEen deel van de bewoners van ons gebied heeft al een paar keer post gekregen van het programmabureau Utrecht-West en Waternet, over de plannen om het waterpeil te verhogen. Om het Natura2000-gebied Oostelijke Vechtplassen en het Noorderpark goed op elkaar te kunnen laten aansluiten, moet er een nieuw peilbesluit genomen worden.  Waternet zou het waterpeil in de polders Maarsseveen-Westbroek en Oostelijke Binnenpolder in de winter 5 tot 10 cm verhogen en in de zomer 5 tot 10 cm verlagen.

De Grondmij is inmiddels begonnen om  bij de aangeschreven bewoners een bouwkundig onderzoek uit te voeren. Dit omdat een stijging van het waterpeil mogelijk schade aan de bebouwing kan opleveren.

Nu heeft helaas de enorme regenval van zondag 13 oktober aangetoond dat een hoger waterpeil ernstige overlast veroorzaakt. Kruipruimtes en zelfs woonkamers staan ook twee dagen later nog blank en in deze situatie lijkt voorlopig nog geen verandering te komen. Volgens Waternet is er niets aan de hand met de bemaling van het gebied.

Bewoners zijn bezorgd over de plannen voor het waterpeil. De vereniging wil daarom uw bevindingen inventariseren. Geef uw ervaringen, schade e.d. aub door via het contactformulier op de site. Ook, of juist als u niet in het bestand van Waternet c.s. staat en als er geen bouwkundig onderzoek bij u is uitgevoerd. Wij kunnen dan namens u in gesprek gaan met Waternet.

Als u zelf contact wilt opnemen (hou ons a.u.b. op de hoogte!), dit zijn de contactgegevens:

  • Waternet, projectleider waterpeil: kirsty.blatter@waternet.nl, 020-6083610
  • Waternet, schademeldingen: klantenservice, 0900-9394
  • Utrecht-West: noelle.van.herp@utrecht-west.com, 030-2582161

Update donderdag 17-10:

  • Waternet laat weten dat de gemalen volop werken en dat het waterpeil langzaam daalt.Schermafbeelding 2013-10-17 om 13.44.55
  • De mensen van Grondmij die de bouwkundige staat van de huizen komen opnemen, nemen de overlast mee in hun rapportage over de mogelijkheden om het waterpeil te veranderen. Ze vroegen om schade vooral bij Waternet te melden, bij voorkeur met foto’s
Dit bericht werd geplaatst in Natura2000, Waterpeil en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s