Nieuws van het bestuur

Het nieuwe bestuur van de bewonersvereniging is aan de slag! Na onze vergaderingen delen wij met een korte digitale nieuwsbrief en via de website wat er speelt.

Bestuur en organisatie

  • Het bestuur bestaat uit Heike Brusius (voorzitter), Erik Zeldenrijk (penningmeester, bestemmingsplannen), Liesbeth Tettero (secretaris, communicatie), Anneke Hofland (verkeer) en Hans Roozenburg (sociale activiteiten). Op de website stellen zij zich binnenkort nader voor.
  • Er is een vacature voor een bestuurslid van de Gageldijk. Heb je interesse of ken je iemand die dat heeft? Laat het weten!
  • Meedenkers en hulptroepen zijn altijd welkom! Aanmelden kan via contact@maarsseveenmolenpolder.nl.

Verkeer

  • In mei komt als het goed is het plan voor de herinrichting van de Maarsseveensevaart in de gemeenteraad. Wij vragen wanneer en hoe de bewoners hierbij betrokken gaan worden om hun input te geven, bij voorkeur met een bewonersbijeenkomst.
  • Op de Nedereindsevaart zijn borden geplaatst om te waarschuwen voor slecht wegdek. Onbekend is wat er aan dit wegdek gedaan gaat worden en wanneer, dat vragen wij na.
  • Er worden verkeersmetingen gedaan in de hele gemeente, behalve op de Westbroekse Binnenweg, de Oudedijk, de Nedereindsevaart en het drukste deel van de Maarsseveensevaart. Wij vragen de gemeente om hier ook te meten.
  • De afsluiting van de Huydecoperweg leidt tot meer verkeer op de Westbroekse Binnenweg en Oudedijk (omleiding vanaf Westbroek) en de Gageldijk en Herenweg (omleiding vanaf Utrecht) en daarmee ook op de Maarsseveensevaart. De gemeente heeft op onze vraag om maatregelen voor de verkeersveiligheid afwijzend geantwoord. Op ons bezwaar hierop is geen reactie gekomen.

Sociale activiteiten

  • Idee is om met onze wijk aan te sluiten bij Gluren bij de Buren op 2 juli as. en bij het tweejaarlijkse Tienhoven Toont. We onderzoeken of en hoe dit kan.
  • Bewoners willen café De Molenpolder in beheer nemen als dorpshuis. Wij hebben helaas geen inzicht in de behoefte in de buurt maar juichen dit initiatief natuurlijk van harte toe!

Communicatie
We gaan de website actualiseren, digitale nieuwsbrieven zoals deze versturen en incidenteel huis-aan-huis nieuwsbrieven verspreiden.

Overig
We gaan na wat de plannen van de gemeente zijn om AED’s te installeren.

Dit bericht werd geplaatst in bestuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s