Excursies Staatsbosbeheer

Excursie Molenpolder

Vaar met de gids van Staatsbosbeheer door de Molenpolder en geniet van de rust en de stilte van de natuur. Met een fluisterboot ontdek je de rijke historie van dit oude veengebied. Speur samen met de gids naar de dieren en planten in dit gebied, zoals ringslang, purperreiger en zonnedauw, en loop onderweg een stukje op het “drijvend land”. Een bijzondere ervaring! De kosten bedragen € 12 voor volwassenen en € 6 voor kinderen.

Kijk voor meer informatie, kosten, data en voor het boeken van een vaartocht op:https://www.staatsbosbeheer.nl/varenvechtstreek.

Deze excursie is ook met een groep te boeken (maximaal 11 personen). Neem hiervoor contact op metexcursiesutrechtwest@staatsbosbeheer.nl.

Excursie Fort op de Ruigenhoekse Dijk

Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden. Maar ook over de bomen en planten rond het fort, en hoe die een rol speelden bij de verdediging van het fort. Tegenwoordig voelen bijzondere diersoorten zich hier thuis, zoals de das en de ijsvogel.

Kosten bedragen € 7 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Voor data en tijden, meer info en boeken:https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/groene-hart-vechtstreek/ontdek-fort-ruigenhoek.

Dit bericht werd geplaatst in Activiteit in de buurt. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s